Evenimentul Zilei > Actualitate > Prea grași, prea ca la țară. 1000 de polițiști, puși la dietă
Prea grași, prea ca la țară. 1000 de polițiști, puși la dietă

Prea grași, prea ca la țară. 1000 de polițiști, puși la dietă

Supraponderale, forțele de ordine din Mexic urmează un program de fitness

Agenții forțelor de ordine din Mexico vor căpăta o primă pentru un program de slăbit în condițiile în care 75% din populația adultă din Mexic este supraponderală sau suferă de obezitate.

Prima de 1000 de pesos (aproximativ 47 de euro) va fi oferită celor care vor face exerciții și vor urma o dietă.

Din cei 83.000 de agenți ai forțelor de ordine din capitala mexicană, peste 1000, bărbați și femei, au acceptat să urmeze un program ca să-și amelioreze sănătatea și să fie mai eficienți pe teren.

Programul, scrie AFP, intitulat „O poliție sănătoasă”, a fost inițiat acum trei luni. „Este o modalitate de a face față unei probleme: obezitatea și sedentarismul, un flagel în Mexic”, au explicat instructorii poliției.

Rata obezității în Mexic este una din cele mai ridicate din America Latină, alături de Chile și Bahamas, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Obezitatea afectează și copiii în proporții alarmante.

Numărul maladiilor legate de obezitate și de supraponderabilitate este alarmant în Mexic, țară care numără peste 120 de milioane de locuitori.

În 2018, 8,6 milioane de persoane au declarat că au fost diagnosticate cu o formă de diabet în timp ce alte 15 milioane au declarat că suferă de hipertensiune, potrivit datelor institutului de statistică Inegi.

Problema obezității a incitat anul acesta Parlamentul să aprobe modificări în etichetarea alimentelor considerate că trebuie excluse, cele bogate în zahăr, sare și grăsimi saturate.

Guvernul mexican va emite avertismente contra alimentelor care conțin aceste substanțe în proporții demăsurate, în ciuda rezistenței opusă de industria alimentară.