Povestile de dragoste ale Printesei Diana

Povestile de dragoste ale Printesei Diana

La zece ani de la disparitia printesei inimilor intr-un accident de masina, comemorarea poate fi umbrita de acuzatiile Printului Charles privind relatiile adulterine ale fostei sale sotii.

Pentru cei mai multi, Diana a ramas un personaj regal, mama, spirit umanitar, dar si o imagine sfanta. Cu toate acestea, viata ei personala nu a fost una fericita.

Recent, jurnalistul francez Chris Laffaile sustine ca a descoperit in arhiva Spitalului public din Paris o scrisoare  care probeaza faptul ca Diana era insarcinata in trei luni in momentul mortii.

Afirmatiile au fost insa negate de medicul legist care s-a ocupat de autopsia printesei, la fel si de reprezentantii spitalului care sustin ca documentul este un fals.

Ne puteți urmări și pe Google News

In cautarea iubirii

La finalul anilor ‘80, mariajul Dianei cu Printul Charles se deteriorase considerabil. Ambii aveau relatii extraconjugale: Charles cu Camilla, iar Diana cu angajati de la Curtea Regala.

Printesa a recunoscut, intr-un interviu acordat pentru „Panorama”,  relatia cu instructorul de calarie James Hewitt. „Da, am fost indragostita de el”, a marturisit aceasta.

Mai mult, s-a spus chiar ca Hewitt ar fi tatal Printului Harry. Zvonul este nefondat, iar instructorul se apara spunand ca a cunoscut-o pe Lady Di la doi ani dupa ce s-a nascut Harry.

O alta relatie pe care printesa a avut-o in timpul mariajului cu Charles este cea cu Barry Albert Mannakee, unul dintre bodyguarzii de la Curtea Regala.

Potrivit biografiei „Ultimul cuvant”, scrisa de Simone Simmons, Mannakee a devenit in scurt timp cel mai apropiat confident al Dianei, pe care il cauta ori de cate ori se simtea singura ori deprimata. Simmons sustine in cartea sa ca un om de incredere al Printului Charles a surprins-o pe Diana in compania lui Mannakee si, banuind ca cei doi au o relatie, l-a informat pe Charles.

„Stia prea multe”

Diana a marturisit ca Mannakee este doar unul dintre cei mai buni prieteni ai sai. Cu toate acestea, presupusul iubit al Dianei a fost mutat de la palat, iar un an mai tarziu a murit intr-un accident de motocicleta. Diana nu a crezut niciodata versiunea unui accident, ci a banuit ca este vorba despre o crima, pentru ca acesta „stia prea multe”.

O inregistrare telefonica intre Diana si James Gilbey, dealer auto, a facut din nou valva, speculand o posibila relatie intre cei doi. Printesa a negat insa afirmatiile intr-un interviu BBC. „Ma simt protejata cand sunt cu James. A fost si imi este un prieten foarte bun. Nu vreau insa ca viata sa-i fie data peste cap din cauza legaturii pe care o are cu mine”.

Dupa separarea de Printul Charles, Diana a fost implicata intr-o relatie cu Olivier Hoare, pasionat de arta, iar un alt iubit se pare ca a fost Will Carling, jucator de rugby. In aceasta noua etapa a vietii ei, printesa si-a schimbat stilul vestimentar.

Prezenta la un eveniment caritabil organizat de revista „Vanity Fair”, i-a surprins pe cei prezenti prin tinuta indrazneata adoptata. Designerul, Jacques Azagury, afirma despre noul stil al Dianei: „A stiut intotdeauna ca are picioare frumoase, iar dupa divort a vrut sa le si arate”.  

O relatie pe care o dorea oficiala a fost cea cu chirurgul Hasnat Khan. In cartea biografica „Cronicile Printesei Diana”, a jurnalistei americane Tina Brown, autoarea prezinta aceasta poveste de dragoste, dar mai ales drama pe care a trait-o Lady Di in urma despartirii de chirurgul pakistanez.

„Alesul” si ultima depresie

„Hotarat sa rupa relatia cu Diana, Hasnat s-a intalnit cu aceasta in Parcul Hyde, la ora 22.00, intr-o noapte calduroasa din cea de-a doua saptamana a lunii iulie. Presimtind ca va fi respinsa, printesa a ajuns la locul intalnirii cu lacrimi in ochi.

Pur si simplu nu putea accepta faptul ca relatia ei a luat sfarsit. In august, familia lui, intorcandu-se la Lahore, i-a oferit lui Hasnat daruri pentru printesa care ii vizitase de sarbatori, dar acesta le-a sugerat sa-i trimita Dianei un mail.

Printesa a inceput sa se scufunde. Simtea ca nu are unde sa se duca si nu avea pe cineva apropiat care sa-i asculte suferinta. Relatia cu Simone Simmons (n.r.  -  prietena  Dianei) se alterase, la fel si cea cu mama vitrega - Frances Shand Kydd. Lady Di i-a povestit unui apropiat ca a mers la inmormantarea unui prieten cu bicicleta, si pentru ca a inceput ploaia, a facut autostopul.

Diana devenise indiscreta in ceea ce priveste familia regala, pe care ii numea „pitici germani”, iar despre rochiile reginei spunea ca arata precum cele ale Crucii Rosii.

Dupa ce mama ei a acceptat sa acorde un interviu platit  revistei „Hello!”, Diana a rupt relatiile cu ea. Frances remarca  faptul ca pierderea titlului de „alteta regala” al fiicei sale este un lucru absolut minunat, care i-a permis sa-si gaseasca propria identitate.

Cat despre relatia cu Hasnat Khan, un „pakistanez si un musulman”, mama printesei nu a ezitat sa-si arate dezaprobarea. Desi, ulterior, Frances i-a trimis Dianei scrisori in care isi prezenta scuzele, toate s-au intors nedeschise.

Incredibil de singura, Diana a devenit dependenta de Paul Burrell. „Lui Paul nu-i placea  sa fie cineva  mai apropiat ori sa aiba mai mult acces la ea”, isi aminteste Mervyn Wycherley, bucatarul-sef al Dianei.

Teama de moarte

In perioade grele precum aceasta, Diana se simtea nesigura, privita si spionata, lucru remarcat si de prietenul ei argentinian, Roberto Devorik, in timpul unei excursii la Roma. Un portret al Printului Philip, de pe un perete al Palatului Kensington, evoca o astfel de atitudine: „Ma uraste. Ma uraste cu adevarat si i-ar placea sa dispar”.

I-a marturisit apoi lui Devorik ca va sfarsi intr-un fals accident de masina. „Sunt o amenintare pentru ei. Ma folosesc doar cand au nevoie de mine pentru functii oficiale, apoi ma ignora. Nu ma vor omori prin otravire sau intr-un avion mare unde vor avea si altii de suferit. O vor face intr-un avion mic, in timp ce conduc o masina sau intr-un elicopter”. Diana nu dorea in preajma sa un bodyguard de la Curtea Regala. Banuia ca acestia o spioneaza. Se saturase sa fie in permanenta urmarita.

„Ii vedea pe bodyguarzi ca pe atacatori. Prefera mai degraba sa se simta in nesiguranta decat sa traiasca in frica”, spune Clive James. Diana a trait in frica, dar nu se temea de moarte, ci de singuratate si de izolare din partea celorlalti.

De fapt, acest sentiment il avea inca din copilarie, iar acum se temea mai mult ca niciodata. „Roberto, nu fi naiv”, i-a spus Diana. „Nu vezi ca mi-au luat titlul regal, iar acum imi iau incet si copiii? Acum ma anunta cand pot sa-i vad”„. 

Diana si-a gasit adevarata dragoste in ultima vara a vietii ei, in persoana milionarului egiptean Dodi Al Fayed, fiul proprietarului retelei de magazine Harrods. Ambii au murit in accidentul de masina de la Paris.

Suspiciuni

Harry: „Nu voi inceta niciodata sa-mi pun intrebari despre accident”

Daca moartea Printesei Diana in urma unui accident de masina, pe 31 august 1997, este o ironie a sortii sau semnul unei conspiratii, inca reprezinta pentru multi un mister. Iata cateva pareri:

> „Daca paparazzii nu ar fi urmarit-o, soferul Dianei nu ar fi mers cu viteza, iar accidentul ar fi fost poate evitat” - Phil Hall, editor la „Comics of the World”.

> Potrivit cotidianului britanic „The Telegraph”, Diana i-a trimis majordomului de la Curtea Regala, Paul Burrell, un bilet cu cateva zile inainte de a muri: „Sotul meu planuieste un accident de masina in care sa ma omoare”.

> „Orice s-a intamplat in tunel, nimeni nu va sti vreodata. Sunt sigur ca oamenii isi vor pune mereu intrebari. Eu, cel putin, nu voi inceta niciodata sa ma intreb ce s-a intamplat cu adevarat”, a spus recent Printul Harry, intr-un interviu televizat.

> Mohamad Al Fayed, tatal lui Dodi Al Fayed, iubitul Dianei, crede ca printesa era insarcinata, iar cei doi au fost omorati intr-un complot pus la cale de Ducele de Edinburgh.

Biografie

Printesa inimilor frante

> S-a nascut pe 1 iulie 1961, la Park House, casa pe care parintii ei au inchiriat-o pe mosia de la Sandringham, Anglia, a Reginei Elisabeta a II-a.

> Dupa ce tatal ei a dobandit titlul de Earl de Spencer in 1975, Diana a devenit cunoscuta drept Lady Diana Spencer.

> Diana a fost educatoare la o gradinita dintr-o suburbie a Londrei.

> A fost prima sotie a Printului Charles, Print de Wales.

> Cei doi s-au casatorit pe  29 iulie 1981. S-au despartit in 1992, iar in 1996 au divortat.

>  In schimbul unei sume generoase (17 milioane de lire sterline), a dreptului de a-si pastra apartamentele de la Palatul Kensington, precum si titlul de Printesa de Wales, Diana a fost de acord sa renunte la titlul de Alteta Regala si la orice pretentie viitoare privind tronul britanic.

> In anii care au urmat divortului, Diana a devenit o „printesa a inimilor”. Ea si-a mentinut statutul de persoana publica si a continuat sa participe si sa promoveze actiuni umanitare.

> A suferit de depresie si bulimie.

Carte

Biografiile Dianei in zece pasi

> 1. Se estimeaza ca, la fiecare 15 secunde, undeva in lume este publicata o carte despre viata printesei.

> 2. Pana acum, singura carte despre Diana care a fost scrisa de un ventriloc este „Vorbele Dianei”, a Lordulului Charles, un prieten apropiat si de incredere al printesei.

> 3. O viitoare carte, „Diana in flacari” (Harper Collins), va contine un interviu cu un martor important al incendiului de la Castelul Windsor. Acesta pretinde ca a vazut-o pe printesa furisandu-se in curte si scotand din geanta obiecte inflamabile.

> 4. Multe carti despre Diana continua sa fie scrise de angajatii Casei Regale. Cea mai recenta, „O luminita prafuita”, este scrisa de Jenny Fleck. Singurul contact pe care aceasta l-a avut cu Diana a fost atunci cand printesa a trecut o data prin camera in care ea facea curat.

> 5. Singurul autor al unei carti biografice a Dianei, care n-a intalnit-o niciodata pe printesa inimilor, este Joseph Markham, cu „Diana pe care n-am intalnit-o niciodata”.

Biograful Anthony Holden, care a publicat in urma cu o luna cea de-a 15-a biografie a Ducesei de Kent, crede ca Markham a declarat acest lucru pentru publicitate. „Este imposibil sa nu fi vorbit niciodata cu ea. Toata lumea a facut acest lucru”, spune Holden.

> 6. Se estimeaza ca Printesa Diana a avut mai mult de 15.000 confidenti si in jur de 25.000 de prieteni apropiati. Aproape 18a dintre acestia au publicat propria versiune a povestii ei.

> 7. O viitoare carte, „Ruth si movila de iarba”, va cuprinde o marturie,  care confirma povestea ca bunica Dianei - Ruth, Lady Fermoy - a fost surprinsa fugind din Dallas Plaza, in noiembrie 1963, cu o pusca de vanatoare in geanta.

> 8. O biografie publicata luna trecuta contine o „revelatie exclusiva”, ca al treilea subiect preferat in timpul scolii de Diana a fost geografia. O alta carte, „De fapt, era chimia”, va aparea pe piata in toamna.

> 9. Un concurs international care a constat in gasirea celei mai neinspirate fraze in biografia scrisa de Tina Brown a fost castigata de urmatoarea: „Pielea fina si rosie a fetei ei era precum piersica. Era chiar mai fina decat blana unui iepure”.

> 10. La conferinta internationala de anul trecut a biografilor apropiati de Diana, de la Washington, nu a venit nimeni.

Sursa: „The Telegraph”