Ahmed Ashery, 31 de ani, și-a vândut apartamentul și mașina, pentru a strînge bani, astfel ca soția sa, Reham, să poată fi operată în Franța, potrivit ziarului egiptean Masrawy, citat de publicația britanică. 

Cuplul și-a lăsat fiul și pe cele două fiice cu bunica (mama bărbatului) și a petrecut o lună în Franța, unde Ashery a fost supusă unor intervenții chirurgicale și părea să se simtă mai bine, părea să fie pe calea cea bună spre recuperare. 

Ahmed și-a sunat familia în Egipt, luni, și le-a spus că, în sfârșit, vine acasă, împreună cu soția. Cei doi s-au urcat la bordul avionului care urma să-i ducă la Cairo, miercuri noaptea, extrem de nerăbdători să fie din nou alături de cei mici, dar avionul nu a mai ajuns niciodată la destinație, s-a prăbușit în apele Mării Mediterane. 

„Ahmed și-a vîndut tot ce avea, pentru a-și salva soția și pentru a-i ușura suferința”, a declarat un prieten al familiei, Mohamed al-Shenawi, care spune că le-a cerut celor doi să nu călătorească în Franța. 

„L-am sfătuit să accepte porunca lui Dumnezeu și să caute tratament în Egipt, dar el a insista să facă această călătorie. A plecat la Paris cu soția, lăsându-și copiii cu mama. Au stat acolo o lună și apoi s-au întors la bordul avionului care n-a mai ajuns și ei nu vor mai ajunge niciodată acasă…”, a mai povestit bărbatul. 

Cei doi erau căsătoriți de opt ani. Fiul lor, care este în școala primară, și cele două fetițe mai mici vor locui acum cu bunica lor. Bunicii din partea mamei au murit, amândoi, în urmă cu câțiva ani. 

Orașul lor natal, Mahalla, se află în doliu, după aflarea tragicei vești.Din orașul vecin,  Mit Badr Halawa, au murit patru oameni. În total, 30 de egip-teni au fost uciși în accidentul aviatic.