Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea „sfâșietoare” a spionului italian. Și-a trădat țara ca să-și salveze familia
Povestea „sfâșietoare” a spionului italian. Și-a trădat țara ca să-și salveze familia

Povestea „sfâșietoare” a spionului italian. Și-a trădat țara ca să-și salveze familia

Cazul de spionaj descoperit recent în Italia ascunde o poveste lacrimogenă. Din câte povestețte soția sa,, ofițerul de marină care a vândut informații Moscovei și-a trădat țara pentru că nu mai putea să-și întrețină familia.

Povestea „sfâșietoare” a spionului italian! Nu există, mai ales pentru un ofițer de carieră, păcat mai mare decât să trădeze țara pe care a jurat să o apere. Și totuși asta a făcut căpitanul de frgată Walter Biot, un ofițer de marină italian din Statul Major.

A trădat pentru 5 000 de euro

Serviciile secrete și organele de anchetă au refăcut filmul evenimentelor și au transmis toate informațiile presei. Ofițerul de marină a făcut fotografii cu ecranul computerului său. Apoi, a băgat stick-ul USB într-o cutie de medicamente și l-a livrat unui „atașat militar” rus la ambasada de la Roma. Nu se aștepta să fie prins. Afacerea mergea ca unsă de câteva luni și îl ajuta să-și țină familia pe linia de plutire.


Populiștii declanșează marșul asupra Bruxellesului. Întâlnire de taină la Budepesta


Numai că serviciile secrete intraseră pe fir, iar cei doi sunt prinți în flagrant delict într-o periferie a Romei, Anchetatorii au fost uimiți că prețul trădării era de numai 5 000 de euro, cam puțin pentru un om care risca totul- cariera, familia și libertatea. SE pare, însî, că ofițerul nu ar fi avut acces la documentele cu adevărat importante,

Dincolo de povestea de spionaj, există, însă, și o dramă umană. O dramă care nu poate scuza trădarea, dar o explică.
Agențiile de presă italiene vorbesc despre faptul cî ofițerul s-a vândut pentru că avea „probleme de familie”: o fată cu dizabilități, o soție care a rămas fără loc de muncă din cauza pandemiei, patru copii de întreținut și un salariu care nu-i mai permitea să mențină nivelului de trai al familiei.


Germania, calul troian al lui Putin? “”Țarul” poate “dirija” Deutsche Marine


Povestea „sfâșietoare” a spionului italian!

Disperată că rămâne fără unicul sprijin, soția ofițerului s-a confesat jurnaliștilor de la Corriere della Sera: „Soțul meu era disperat. Disperat pentru viitorul nostru și al copiilor. Și așa a făcut chestia asta … „.” Se temea să nu poată face față numeroaselor cheltuieli pe care le avem, cheltuielile casei. Din cauza pandemiei am rămas săraci, (…) Trei mii de euro de salariu nu mai erau suficienți pentru a ține o familie cu 4 copii, 4 câini, casa din Pomezia la care mai avem încă de plătit, 268 mii euro ipotecă, 1.200 pe lună. Și apoi școala, sălile de sport ale copiilor la care nu a vrut să renunțe”.
„Probabil că Gru, serviciul de informații de la Moscova, știa totul despre Biot și a știut să lovească acolo unde era partea lui vulnerabilă. Aceasta nu este în mod evident o justificare, dar ne face să înțelegem metoda care a fost utilizată. Punctele slabe devin imediat puncte forte pentru adversar”, scriu jurnaliștii de la Il Giornale.

Războiul petrolului  aruncă lumea în aer. Dezvăluirile teribile ale presei israeliene