Evenimentul Zilei > Social > Povestea lui Hanesl și Gretel în variantă ieșeană. Cum au scăpat un băiețel și o fetiță care s-au rătăcit într-o pădure din județul Iași
Povestea lui Hanesl și Gretel în variantă ieșeană. Cum au scăpat un băiețel și o fetiță care s-au rătăcit într-o pădure din județul Iași

Povestea lui Hanesl și Gretel în variantă ieșeană. Cum au scăpat un băiețel și o fetiță care s-au rătăcit într-o pădure din județul Iași

Doi copii s-au rătăcit în pădurea din vecinătatea localității ieșene Mogoșești. O fetiță și un băiat. Fetița are 13 ani și băiatul, 12.

Până la un punct, povestea lor seamănă oarecum cu cea a Fraților Grimm, ”Hansel și Gretel”. 

Copiii din Mogoșești plecaseră la cules de ciuperci încă de dimineață, relatează portalul www.ziaruldeiasi.ro. 

Au tot căutat la ciuperci, fără să-și mai dea seama cât timp trecuse, și fără să bage de seamă că se îndepărtaseră de potecile pe care le cunoșteau. 

Era cinci și jumătate după-amiază când și-au dat seama că nu mai găsesc deloc drumul spre casă. 

De aici încolo ne despărțim de orice fel de asemănare cu basmul. Pentru că unul dintre ei are telefon mobil și își sună părinții.

E drept că au o mare problemă, arată sursa citată, pentru că bateria telefonului mai are doar 5% energie. 

Plus de asta, sunt în mijlocul pădurii, iar semnalul e dificil într-o asemenea zonă. 

Din fericire, reușesc să ia legătura părinții. La rândul lor, părinții sună la 112 și în scurt timp la marginea pădurii apar importante forțe de căutare de la SMURD și de la Poliție.

Alături de ei au intrat în alertă și pompierii voluntari din Mogoșești. Dispozitivul atât de numeros își arată roadele în scurt timp. 

La numai o jumătate de oră de la primirea apelului cei doi copii sunt găsiți. Erau doar speriați. Dar și bucuroși că se întorceau acasă cu o recoltă bogată de ciuperci.

De cine știe ce vrăjitoare, ca în basm, care să pună când rău micuților nici nu se pune problema. 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.