Elena Gălan, o femeie de 47 de ani este mamă, și  vatman. S-a născut în comuna Roma, județul Botoșani. De 23 de ani e vatmaniță, scriu jurnaliștii de la botosaneanul.ro. Ea le-a povestit că de mică a prteferat mai als jocurile de băieți. ”De mică nu am avut treabă cu păpușile, ci cu clește, ciocan, cheie și așa mai departe. Nu m-am văzut niciodată la un birou, nu m-am văzut niciodată stând într-un loc. Ăsta îmi este temperamentul. Și eu aș vrea să fiu mai calmă, să stau la cafele. (…) Ce? O femeie nu poate să facă ce face un bărbat? În viața asta până nu încerci să faci ceva, nu poți să zici că nu poți sau nu știi”, a declarat vatmanul Elena Gălan, pentru sursa citată.

În cei 23 de ani de activitate a avut parte și de evenimente greu de gestionat. Odată i-a luat foc tramvaiul, alte dăți a avut probleme cu tineri drogați sau beți, care au trebuit puși la punct și dați jos din garnitură, pentur liniștea celorlalți pasageri. Femeia spune însă că ”niciodată nu mi s-a părut greu”.

Familia cu tramvai

Soțul Elenei este tot vatman, iar fetița lor a crescut mai mult în tramvai, cu părinții. ”Soțul meu este schimbul meu. El a făcut școala la Iași, eu am făcut-o aici. Suntem o familie de vatmani (…). După ce am născut, am făcut tură inversă ca să ne putem crește copilul.  Am o domnișorică de 19 ani”, a mai povestit Elena.