De altfel, așa cum afirmă Shauna Shames într-un articol publicat de theconversation.com, „savanții au descoperit că locuri de muncă bune – cu normă întreagă, salarii mari și alte  beneficii nu sunt compatibile cu familia, dacă nu primiți ajutor”.

Shauna Shames știe despre ce vorbește. Mamă singură a unui copil de un an și jumătate și posesoarea unui  doctorat la Harvard, femeia recunoaște că, fără ajutor, întreaga ei viață „se învârtește în jurul copilului”.

„Sunt profesor și cercetător în științe politice, dar lipsită de serviciile de îngrijire a copilului, mă consider norocoasă dacă apuc să lucrez câteva ore pe  zi”.

Atât familia, cât și munca sunt activități cu normă întreaga. „Dacă se pune problema unei alegeri, bătălia e ca și decisă, de obicei familia va căștiga. Telemunca și programul de muncă flexibil sunt importante, fără îndoială, dar nu compensează lipsa de timp și spațiu pentru a gândi și a lucra”.

Pentru Sauna Shames, care a devenit mamă în jurul vârstei de 40 de ani, măsurile de distanțare socială luate de autorități pentru a bloca răspândirea virusului, au fost o adevărată lovitură, ca de fapt pentru toți părinții.

”Trecerea națională la munca la domiciliu a reprezentat o provocaare pentru părinți, în special pentru mame. Uneori, aceste efecte sunt minunate, cum ar fi că putem petrece mai mult timp cu familia, dar dacă obiectivul tău este să te descurci pe ambele planuri,iar pentru asta ai nevoie de mult noroc”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE