Evenimentul Zilei > Actualitate > Postul Crăciunului. Mesajul lui Arsenie Boca pentru români. „Dacă birui, bine îţi va fi”
Postul Crăciunului. Mesajul lui Arsenie Boca pentru români. „Dacă birui, bine îţi va fi”

Postul Crăciunului. Mesajul lui Arsenie Boca pentru români. „Dacă birui, bine îţi va fi”

Unul dintre cei mai respectați și iubiți români din toate timpurile a fost, cu siguranță, părintele Arsenie Boca. Părintele a fost unul dintre martirii gulagului comunist din cauza popularității de care se bucura în perioada regimului comunist.

Părintele Arsenie Boca a fost unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi români din toate timpurile. Atât căt a fost în viaţă, cât şi după aceea, când a trecut la ceruri, părintele Arsenie Boca a avut o mare popularitate.

Fiind întotdeauna aproape de oameni, părintele Arsenie Boca a dat multe sfaturi care au fost extrem de apreciate. Despre perioada de post, sfântul ardealului, aşa cum multă lume îi spune, acesta a afirmat că prin post se curăţeşte trupul „până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet”

„Postul este o luptă aspră cu însuşi trupul tău. Dacă birui, bine îţi va fi, iar dacă nu, să ştii că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curăţească trupul până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet. Şi nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post trupul se face unealtă duhului rău. La sfârşitul veacului (şi pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”, declara Arsenie Boca despre Postul Crăciunului.

Calendarul ortodox 2019 ne arată faptul că postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și se va încheia în Ajunul Crăciunului, 24 decembrie 2019.

Potrivit tradiţiilor religioase, primele menţiuni despre ţinerea acestui post provin din secolele IV-V, de la Fericitul Augustin ţi episcopul Leon cel Mare al Romei.

Hotărarea ca toţi credincioşii să postească timp de 40 de zile s-a luat la Sinodul local din Constantinopol,ţtinut în anul 1166, în timpul patriarhului Luca Chrysoverghi, potrivit antena3.ro