Evenimentul Zilei > Actualitate > Postarea unei tinere a devenit virală. Cum a murit bunica ei într-un spital din România
Postarea unei tinere a devenit virală. Cum a murit bunica ei într-un spital din România

Postarea unei tinere a devenit virală. Cum a murit bunica ei într-un spital din România

O tânără a scris pe Facebook că simte „ură și greață față de sistemul medical din România”, după ce bunica ei nu a primit îngrijirile de care avea nevoie în spitalul din Fălticeni, Suceava, postarea acesteia devenind virală.

Tânăra acuză medicii și asistentele de la Spitalul din Fălticeni că nu i-au acordat bunicii ajutorul de care avea nevoie.

Femeia de 88 de ani a suferit un atac cerebral, dar a fost tratată cu vitamine cumpărate de familie timp de 8 zile.

„Nu știu cum să încep însă voi scrie aici tot ceea ce simt, ura și greața pe care o am față de sistemul din România, față de spitalele din România, dar in principal de spitalul din Municipiul Falticeni!!

Bunica mea, în urma cu câteva săptămâni, și mai exact 6 săptămâni, a acuzat dureri de cap, tocmai de aceea mătușa mea a chemat ambulanța. A fost dusă la spital și marea doamna doctor Holban „a avut mare grijă de ea”, atât de mare grijă încât bunica mea a murit!

Bunica mea in vârsta de 88 de ani s-a urcat in ambulanța pe picioarele ei, însă in 5 săptămâni in spital s-a schimbat total! In prima zi nu i s-a făcut absolut nimic, i s-au dat niște vitamine cumparate tot de familie! 8 zile a fost ținuta pe niște vitamine de la farmacie cumparate de noi!

Am întâlnit-o pe dr. Holban și am întrebat-o despre starea de sănătate a bunicii mele. Mi-a spus simplu: suferă de demență! Am rămas șocată. I-am spus ca e ridicol, bunica mea care până să o doară capul făcea treabă, râdea cu noi, niciodată nu vorbea aiurea și așa-zisa doamnă doctor a plecat uitându-se la mine cu indiferență.

Apoi a doua zi bunica se simțea din ce in ce mai rău! Făcuse niște analize de sânge și dr. Holban mi-a spus ca totul e bine, însă alt medic mi-a spus ca suferă de o infecție la rinichi.

Bun, demență, infecție, altu îmi spune că totul e ok..În a treia zi am venit la spital, bunica era ca și moartă,.i se puneau somnifere in perfuzie pentru ca ea umbla noaptea in spital, și asistentele sau infirmierele nu aveau chef sa stea după ea, așa ca imediat o linișteau prin metoda lor magică”, a scris Daria Guliga pe Facebook.

Fata a povestit că a găsit-o pe bunica ei cu vânătăi pe picioare și că asistentele i-ar fi spus că aceasta umblă noaptea prin spital și „mai cade”.

„Am pus o infirmiera să o schimbe și când a învârtit-o pe pat bunica mea era neagră, nu vânătă, neagră pe tot piciorul! Aveți poză mai jos ca sa vedeți ca nu vorbesc aiurea! Am întrebat-o pe infirmieră de ce este așa..și mi-a zis sec: „Dacă umbla noaptea, cade și tot așa”.

Ok, umbla, însă nu se poate sta cu ea o oră pană adoarme? Era agitată, se gândea la casa, nu-i plăcea deloc acolo”, a mai scris tânăra pe contul de Facebook.

Bâtrâna a fost transportată la spitalul din Suceava, abia după 8 zile, când starea ei se înrăutățise foarte mult, susține nepoata acesteia.

„In fine, au trecut cele 8 zile și bunica a fost dusă la Suceava abia atunci pentru ca dr.Holban i-a făcut programarea la tomograf după 7 zile. In Suceava, doctorul s-a mirat și a întrebat de câteva ori de ce au ținut-o cei din Falticeni atat timp fără sa-i facă nimic pentru ca ea făcuse accident vascular cerebral hemoragic plus ca mai luase și un microb din spital.

Însă era prea tarziu..bunica mea, cea care m-a crescut și mereu a fost lângă mine, s-a stins din viața. Oameni buni, e o lipsa de respect in spitalul din Falticeni. Găseam pastilele ei pe masa, nu i le dădeau seara, apoi a doua zi dacă își aminteau i le dădeau.

Erau gândaci, mi s-a spus ca nu sunt cearșafuri curate și a trebuit sa ridic tonul ca sa i se schimbe lenjeria bunicii mele. O infirmiera mi-a spus pe un ton urat ca degeaba o ducem noi la Suceava ca e bătrâna și na, tot la ei o trimit, ca nu mai are ce sa-i facă.

Absolut nimeni nu și-a dat interesul..la o femeie din salon ii curgea mult sânge de la mână și am rugat o asistenta sa vina, mi-a zis simplu: Sa apese de unde curge ca se va opri..Vi se pare normal? Un spital oribil cu un miros înțepator, un spital in care stau 13 oameni in salon, fără aer condiționat, fără un personal bun..asta este descrierea spitalului din Falticeni! In Suceava era curat, frumos, un personal bun..însă era prea tarziu.

Acum pot sa mai spun doar Dumnezeu sa o ierte! E tarziu, dar poate nu va fi prea tarziu pentru alți oameni care au nevoie de îngrijiri medicale. Sfatul meu e sa ocoliți spitalul din Falticeni!”, a completat postarea Daria Guliga.

FOTO

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: