Poșta Română a emis, luni, un comunicat oficial prin intermediul căruia a făcut noi precizări, după noile acuzații lansate de membrii Alianței 2020: USR PLUS, conform cărora compania continuă să refuze contractul de distribuire a materialelor electorale ale candidaților alianței.

„Reprezentanții USR au primit, încă de joi, 11.04, drafturile de contract solicitate companiei, însă, aceștia nu au răspuns, până în acest moment, motiv pentru care, a declara în spațiul public că Poșta Română continuă să le refuze dreptul de a încheia un contract de distribuție este o denaturare a realității. Înaintarea propunerii contractuale demonstrează abordarea echidistantă a companiei față de tot spectrul politic implicat în alegerile europarlamentare”, au menționat reprezentanții Poștei Române.

De asemenea, Poșta Română a subliniat, că la momentul transmiterii contractului, instituția își asumase eroarea produsă de un angajat al său care a interpretat eronat prevederile legislative în vigoare.

„Facem apel, pe această cale, către toți jucătorii implicați pe scena politică să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când implică operatorul naţional de servicii poştale în astfel de contexte și să apeleze, în continuare, la serviciile noastre pentru că acestea aduc veniturile din care Poșta Română se susține, aceasta nefiind finanțată din bani publici. Repetăm, aşa cum am mai spus-o, că Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic.”, se arată în comunicatul Poștei Române.

Reprezentanții instituției au mai afirmat că aceasta este o societate comercială, care livrează servicii de peste 150 de ani, indiferent de partidele şi coaliţiile care s-au aflat la conducerea ţării și, prin urmare, nu își dorește să fie implicată în scandaluri cu tentă politică.

Poșta Română a făcut aceste precizări în contextul în care USR-PLUS a anunțat, duminică, faptul că Poșta Română a refuzat să încheie același contract pe care l-a încheiat cu PSD în vederea transmiterii pliantelor electorale către cetățeni.

 

Te-ar putea interesa și: