Polițiștii susțin că rețeaua lui „Portofel” a furat, ani la rând, recoltele oamenilor cărora se angajase să le păzească terenurile. Presa locală scrie că soția lui Constantin Năstase este grefieră, tot la Tribunalul Călărași, unde a fost transferată, după ce, ani la rând, a activat la Judecătoria Călărași.

Fermier și traficant de cereale

Din datele furnizate de Poliția Română reiese că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au efectuat, în acest caz, nouă percheziții, în comuna Ștefan Vodă. Cei vizați sunt acuzați de infracțiuni judiciare, în legătură cu produse agricole. Una dintre „vizitele” mascaților a fost la ferma lui „Portofel”.

Cu ajutorul ofițerilor de la Direcția Operațiuni Speciale, din cadrul Poliției Române, anchetatorii au aflat modul de operare al grupării conduse de Năstase. Astfel, ne-au dezvăluit oamenii legii, el câștiga încrederea proprietarilor de pământ sub paravanul locului de muncă. Le spunea oamenilor că este „de la Tribunal”. Apoi, le cerea bani pentru așa-zisa pază a terenurilor.

De fapt, „paznicii” puși de el sustrăgeau produsele agricole de pe terenurile pe care pretindeau că le aveau în pază. Nu fura cu sacul, ci în cantități industriale, spun oamenii legii. Îi intreba, de exemplu, când recoltează porumbul și, cu o zi înainte, fura o mare parte din recoltă. Așa a pus mâna pe tone de grâu, porumb, secară etc… Oamenii susțin că nu îl reclamau pentru că le era frica de el. Până să intre Poliția pe fir, n-au zis nimic, nu au sesizat ce se întampla acolo.

 

Te-ar putea interesa și: