Evenimentul Zilei > International > Popularitatea lui Macron este în cădere liberă. Doar 25% dintre francezi îi apreciază pozitiv activitatea
Popularitatea lui Macron este în cădere liberă. Doar 25% dintre francezi  îi apreciază pozitiv activitatea

Popularitatea lui Macron este în cădere liberă. Doar 25% dintre francezi îi apreciază pozitiv activitatea

Popularitatea președintelui francez Emmanuel Macron a scăzut la doar 25%, conform unui sondaj de opinie publicat duminica aceasta.

Sondajul efectuat de Institutul de cercetare Ifop a fost publicat în revista Journal du Dimanche, la  o zi după ce în Franța avut loc un protest la nivel național împotriva prețurilor ridicate la combustibil, analiștii din hexagon atribuind acest val de proteste  frustrării electoratului față de activitatea președintelui în vârstă de 40 de ani.

Rezultatele sondajului, care este larg comentat în presa franceză, arată o scădere generală a încrederii în Emanuel Macron de patru puncte în luna noiembrie față de luna precedentă, doar patru la sută dintre respondenți afirmând că sunt "foarte mulțumiți" de activitatea lui Macron, în timp ce 21% erau "mai mult satisfăcuți".

Treizeci și patru la sută erau "în mare parte nemulțumiți", în timp ce 39% erau "foarte nemulțumiți", conform sondajului de opinie.

Sondajul a fost efectuat în perioada 9-17 noiembrie pe un eșantion de  1.957 de persoane.

Rezultatele susțin o tendință pe termen lung a alegătorilor francezi care își pierd rapid încrederea în Șeful statului – același lucru întâmplându-se și cu predecesorii lui Macron, Francois Hollande și Nicolas Sarkozy.

Recenta scădere de încredere în Macron îl situează pe acesta peste nivelul de încredere de 20% , de care se bucura predecesorul său Francois Hollande la același moment al mandatului, în timp ce Nicolas Sarkozy avea un nivel de apreciere de 44%.

 

Aproape 283.000 de persoane au luat parte la o serie de proteste care i-au provocat furia lui Macron, un fost bancher de investiții care a impus în Franța o serie de reforme menite să susțină creșterea economică.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: