Popularitatea lui Macron din ce în ce mai şubredă. Cine îl bate în sondaje

Popularitatea lui Macron din ce în ce mai şubredă. Cine îl bate în sondaje

Potrivit sondajului realizat de IFOP, popularitatea lui Macron scade, iar cea a prim-ministrului Philippe creşte.

Evaluarea popularităţii lui Emmanuel Macron, pierde un punct procentual în noiembrie, cu 33% dintre francezi satisfăcuţi faţă de 65% nesatsfăcuţi, potrivit unui sondaj IFOP pentru Journal du Dimanche, publicat azi 17 noiembrie. Procentul celor care n-au votat rămâne stabil la 2%.

Aceasta este a doua oară după o scădere de încă un punct în septembrie

Emmanuel Macron se află în descreştere de popularitate, având în vedere că aceasta crescuse constant din decembrie 2018, în plină criză de când cu Vestele Galbene. Popularitatea primului ministru Philippe a crescut cu un punct procentual în noiembrie, până la 37%. Cei nemulţumiţi rămân stabili la 60%. Procentele celor care nu sunt interesaţi de primul ministru scade cu un punct, până la 3%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul a fost efectuat între 8 şi 16 noiembrie pe 1.911 persoane cu o vârstă de peste 18 ani, utilizând metoda cotelor, chestionar online şi telefonic.

Aceasta este a doua oară când popularitatea preşedintelui Republicii arată clar o scădere. Emmanuel Macron se confruntă acum cu manifestările din ce în ce mai violente şi mai de nestăpânit ale Vestelor Galbene, care distrug totul în cale sărbătorind astfel un an de la începerea violenţelor, cu sloganul urlat sau scris pe pancarte: Noi aniversăm un an, la tine a venit ceasul scadenţei, cu referire clară la Macron, titrează Le Point.