"Am discutat cu colegii mei PSD-UNPR, discut cu cei de la ALDE, voi discuta şi cu grupul minorităţilor şi în zilele următoare trebuie să luăm deciziile strategice legate de rectificarea bugetară care va avea loc în şedinţa specială de guvern de vineri. De altfel, mâine, avem şedinţă de guvern, nu miercuri, am pus mâine şedinţa obişnuită pentru ca miercuri şi joi să pregătim rectificarea şi să dăm nişte direcţii strategice, nu doar să punem nişte bani dintr-o parte în alta", a declarat Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu liderii ALDE Călin Popescu-Tăriceau şi Daniel Constantin.

El a menţionat şi principalele elemente care sunt avute în vedere la rectificarea bugetară, precizând că va fi vorba de o rectificare pozitivă având în vedere că România este pe excedent bugetar.

"În ceea ce priveşte rectificarea, ideile principale se referă la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (…) De asemenea, trebuie să rezolvăm într-un mod mai înţelept problema cu care se confruntă încă câteva mari oraşe ale României referitoare la încălzire şi aici e vorba şi de Bucureşti, de Constanţa, de Galaţi, unde, pe de o parte, nu putem să-i lăsăm pe oameni să îngheţe în case, pe de altă parte, însă, administraţiile locale trebuie să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o în multe alte oraşe unde nu sunt probleme la începutul iernii. De asemenea, partea de finanţare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri şi o problemă pentru care nu eram pregătiţi, dar pentru care trebuie să fim pregătiţi şi anume despăgubirile în agricultură în urma secetei din acest an", a explicat premierul.