Ponta: Sunt puţin supărat pe Arafat. L-am rugat încă o dată să fie ministru al Sănătăţii şi m-a refuzat

Ponta: Sunt puţin supărat pe Arafat. L-am rugat încă o dată să fie ministru al Sănătăţii şi m-a refuzat

Premierul Victor Ponta a declarat, la Antena 3, că i-a propus încă o dată lui Raed Arafat să preia portofoliul Sănătăţii, dar a fost refuzat.

"Sunt puţin supărat pe domnul Arafat. L-am rugat încă o dată să fie ministru al Sănătăţii şi m-a refuzat. Mi-a spus că are jobul lui la Departamentul pentru situaţii de urgenţă. Ar fi fost un foarte bun ministru al Sănătăţii", a spus Ponta la Antena 3.

Premierul Ponta nu a vrut să dezvăluie nici un nume pentru portofoliile de miniştri pe care liberalii le-au predat, dar a afirmat că din noul cabinet vor face parte miniştrii PSD care sunt deja în actualul guvern.El a precizat totuşi că majoritatea parlamentară va fi asigurată de USD, grupul minorităţilor şi UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabilă.

Ponta a spus că Guvernul va avea structura actuală din care vor lipsi 2, 3 sau 4 poziţii care nu s-au dovedit absolut necesare.

Ne puteți urmări și pe Google News

 "Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile", a spus Ponta, care a arătat că Guvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniştri.

Întrebat dacă Florin Georgescu de la BNR va revini la Finanţe, Ponta a spus: "Mi-aş dori, nu cred că nu se va întâmpla acest lucru". El a mai spus că este important ca toate partidele componente să aibă reprezentare clară în Guvern, dacă se poate la nivel de vicepremier.

"La Educaţie intenţionez să îl păstrez pe domnul Pricopie să-şi ducă mai departe proiectele începute", a spus Ponta. Victor Ponta a stabilit miniştrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pană-Muncă, Mihnea Costoiu-Cultură, Titus Corlăţean-Românii de Pretutindeni.