Evenimentul Zilei > Politica > Ponta S-A DEZLĂNŢUIT după VIZITA LUI IOHANNIS la şedinţa de la Palatul Victoria: „Îşi arogă atribuţii ale Guvernului, CONTROLEAZĂ JUSTIŢIA” Ce crede fostul premier că TREBUIE SĂ I SE ÎNTÂMPLE preşedintelui?

Ponta S-A DEZLĂNŢUIT după VIZITA LUI IOHANNIS la şedinţa de la Palatul Victoria: „Îşi arogă atribuţii ale Guvernului, CONTROLEAZĂ JUSTIŢIA” Ce crede fostul premier că TREBUIE SĂ I SE ÎNTÂMPLE preşedintelui?

Ponta s-a dezlănţuit după vizita lui Iohannis la şedinţa de la Palatul Victoria.

Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţa de Guvern de miercuri a atras critici dure din partea fostului premier şi candidat la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta.

„Foarte clar si simplu:

1. Conform prevederilor Constitutiei Presedintele Romaniei nu poate participa la sedinta de Guvern decat atunci cand sunt pe ordinea de zi subiecte de siguranta nationala (ceea ce nu era cazul miercuri)
2. Presedintele Iohannis NU a fost invitat la sedinta de Premierul Grindeanu
3. Dupa momentele in care Traian Basescu dadea buzna la Guvern si prezida sedintele la „invitatia” Premierului Boc nu s-a mai intamplat ca Presedintele Romaniei sa vina neinvitat la Guvern ( in 2012-2015 cu siguranta asa ceva ar fi fost imposibil pentru ca eu nu i-as fi permis sa intre in sala de sedinte!!!)

Cand Presedintele unei tari incalaca regulile constitutionale ( isi aroga atributii ale Guvernului, da ordine Parlamentului sau controleaza Justitia prin persoanel numite direct) fie este sanctionat imediat / fie ne indreptam spre un regim autoritar de genul „Statului Politienesc” pe care Romania l-a mai cunoscut in istoria sa!”, a scris Ponta pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri la ședința de Guvern, pentru prima oară de când a ajuns preşedinte. Cu acea ocazie, Iohannis a ajuns la un consens cu premierul Sorin Grindeanu, astfel încât o lege a graţierii sau o modificare a codurilor penale să nu intre „peste noapte” în discuţia Palatului Victoria. Şeful statului a prezidat şedinţa de Guvern, potrivit Constituţiei.