Evenimentul Zilei > Politica > Ponta preia intermiatul la Ministerul Culturii, cu delegare de semnătură către secretarul de stat UDMR
Ponta preia intermiatul la Ministerul Culturii, cu delegare de semnătură către secretarul de stat UDMR

Ponta preia intermiatul la Ministerul Culturii, cu delegare de semnătură către secretarul de stat UDMR

Premierul Victor Ponta va prelua intermimatul Miniserului Culturii, după ce Traian Băsescu a anunţat ieri că a semat că a semnat revocarea fostului ministru, Kelemen Hunor.

Ponta va delega dreptul de semnătură secretarului de stat din minister reprezentant al UDMR, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Csilla Hegedus, vicepreşedinte al organizaţiei de femei UDMR şi secretar general adjunct al UDMR, este unul din cei doi secretari de stat ai ministerului, reprezentant al formaţiunii maghiare.

Înainte ca premierul să anunţe că va prelua intermimatu, UDMR a preciza că accepta ca ministerul să fie condus temporar fie de Victor Ponta, fie de ministrul Mediului, Korodi Attila.

De asemenea, şeful Guvernului a anunţat că va discuta cu membrii coaliţiei despre noua conducere a ministerului şi va înainte vineri preşedintelui Traian Băsescu o propunere de intermiat sau nominalizarea unui nou ministru al Culturii. Şeful statului a semnat ieri revocarea din funcţie a lui Kelemen Hunor, declarând că a aştepta trei luni pentru a primi o nouă propunere pentru această funcţie.