Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: Până la 1 mai vreau să avem adoptat actul normativ privind flexibilizarea controalelor ANAF
Ponta: Până la 1 mai vreau să avem adoptat actul normativ privind flexibilizarea controalelor ANAF

Ponta: Până la 1 mai vreau să avem adoptat actul normativ privind flexibilizarea controalelor ANAF

Premierul Victor Ponta a anunțat, astăzi, că noua formă a proiectului de act normativ privind flexibilizarea controalelor efectuate de ANAF la comercianţi prevede sancţionarea graduală, într-o primă etapă, cu amendă pentru firmele găsite cu o sumă nefiscalizată de 100 de lei în plus sau în minus şi, la a doua abatere, suspendarea activităţii respectivei societăţi.

"Domnule ministru Teodorovici, să puneţi pe site forma finală a Ordonanţei privind flexibilizarea măsurilor de control (al ANAF – n.r.). Să arătăm foarte clar: de la 100 de lei, plus sau minus 100 de lei, prima sancţiune nu este închiderea, a doua sancţiune este închiderea. Şi, la fel, toate celelalte soluţii pe care le-aţi găsit împreună cu ANAF-ul şi cu mediul de afaceri. Vreau ca pe 1 mai să avem mai mulţi turişti, mai multe cheltuieli şi toate fiscalizate, şi la munte, şi la mare. Şi acesta este un lucru extraordinar de bun", a declarat premierul în şedinţa de guvern, citat de Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: