Ponta: "Nu mă las. Veniturile mari vor fi suprataxate"

Ponta: "Nu mă las. Veniturile mari vor fi suprataxate"

Premierul este decis să supraimpoziteze cu 16% banii bugetarilor şi pensionarilor, care depăşesc 4.500 de lei, în ciuda numeroaselor reproşuri primite de la partenerii din PNL.

Premierul Victor Ponta nu renunţă cu una cu două la ideea impozitării cu 16% a salariilor bugetarilor şi a pensiilor, care depăşesc plafonul de 4.500 de lei. În ciuda opoziţiei reprezentanţilor PNL, Ponta a declarat ieri, la Bookfest, că nu se lasă. "În continuare consider că veniturile uriaşe - şi nu folosesc termenul de «nesimţite» că îi aparţine domnului Boc - sunt absolut nejustificate, ale celor care lucrează în societăţi şi companii de stat. Nu mă las şi acelea trebuie să revină la o limtită rezonabilă", a spus premierul, citat de Agerpres.

El a explicat că nu profesorii universitari fac obiectul suprataxării, deşi a admis că aceştia nu vor fi exceptaţi de la aplicarea acestei măsuri, dacă au venituri de peste 4.500 de lei.

"Sunt câţiva profesori universitari, dar nu aceia sunt obiectul dorinţei mele de suprataxare, ci cei care câştigă mulţi prea mulţi bani în companiile şi societăţile de stat şi spun asta pentru că, chiar dacă o să-i schimbăm pe cei puţini din PDL, nu vreau să-i punem pe unii de la PSD şi PNL care câştigă tot atât, că tot nu merită", a adăugat Ponta. Crin Antonescu, partenerul premierului în fruntea USL, dar şi alţi lideri PNL au respins public ideea supraimpozitării cu 16%.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu nu o văd bine, în sensul că nu cred că este o soluţie. Nu am crezut niciodată că mărirea unor impozite este de natură să rezolve ceva", a spus Antonescu. Din acest motiv, el a fost criticat de Ion Iliescu. "De ce această protecţie a celor care câştigă, chiar dacă câştigă pe merit? Nu-i înţeleg, pur şi simplu", a spus Iliescu. Şeful guvernului susţine că nu profesorii universitari sunt ţinta, ci angajaţii din companiile de stat Citiţi şi:

  • ATAC LA ANTENA 3. Valentin Stan: Taxa de solidaritate e tăiere de salarii, Ponta îi zice așa ca să vă mintă. PLUS Știți că Dan Voiculescu este obsedat? Așa a descoperit Crin Antonescu
  • Victor Ponta vrea TAXĂ DE SOLIDARITATE. Câți bugetari și pensionari ar fi afectați de supraimpozitul de 16%
  • Ion Iliescu către PNL: "De ce această protecţie a celor care câştigă mai mult?"
  • Antonescu îl lasă în ofsaid pe Ponta: PNL nu susține supraimpozitarea bugetarilor cu salarii mari
  • Gabriel Oprea: Legea privind taxarea marilor averi va fi votată în noiembrie