Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, noi referiri la originea lui Iohannis: „Am simţit nevoia să iau poziţie ca viitor preşedinte”
Ponta, noi referiri la originea lui Iohannis: „Am simţit nevoia să iau poziţie ca viitor preşedinte”

Ponta, noi referiri la originea lui Iohannis: „Am simţit nevoia să iau poziţie ca viitor preşedinte”

Premierul Victor Ponta a făcut din nou referiri la etnia şi religia lui Klaus Iohannis, într-un interviu acordat joi seară postului de televiziune Digi 24.

"Toţi cetăţenii României au drepturi absolut egale, putem avea preşedinte orice cetăţean, ortodox, catolic, fără religie
Dar mi s-a părut şi am simţit nevoia să iau poziţie ca viitor preşedinte împotriva unei construcţii că dacă suntem români sau ortodocşi e o vinovăţie. Eu mă mândresc cu asta", a declarat candidatul PSD la Preşedinţie.

"Vreau să fim o societate fără discriminare, dar nu accept o societate în care să fie un defect că faci parte din majoritate. În ultimii 9 ani şi jumătate, ni s-a cultivat o anumită mentalitate că din România nu poate veni nimic bun, trebuie să vină mereu cineva de afară. Eu cred că România are foarte mult de câştigat învăţând din experienţă europeană, dar nu suntem o ţară barbara care trebuie civilizată de cineva. (…) În sensul asta am simţit nevoia să spun egalitate înseamnă chiar egalitate, nu că majoritatea trebuie să fie inferioară", a adăugat Victor Ponta.

Etnia şi religia lui Klaus Iohannis l-au preocupat pe premier chiar şi în timpul discursului de lansare a candidaturii la Preşedinţie.

"Nu e nimic de reproşat că e etnic german, dar nici mie nu trebuie să-mi fie reproşat că sunt român. Sunt în România şi mă mândresc că sunt român. La fel e discuţia despre religie, nu e nimic rău că e protestant, dar eu sunt ortodox. Nu cred că va fi un subiect, dar nici nu vreau să creăm un anumit complex – să vină cineva din afară, că noi nu suntem în stare. Avem resursele noastre, că ţară, de a ne dezvoltă. Nu cred că e un defect pentru Iohannis că e german, dar să nu-mi reproşeze mie cineva că sunt român sau că sunt ortodox", a spus  Victor Ponta în urmă cu câteva zile la Craiova.