Evenimentul Zilei > Politica > Ponta: Lideri PNL au avut întâlniri private cu firma Holzindustrie. Va fi o informare în CSAT
Ponta: Lideri PNL au avut întâlniri private cu firma Holzindustrie. Va fi o informare în CSAT

Ponta: Lideri PNL au avut întâlniri private cu firma Holzindustrie. Va fi o informare în CSAT

Lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, a declarat premierul Victor Ponta. Şeful Executivului, a subliniat că liderii PNL în cauză l-au dezinformat ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Mediafax, Voctor Ponta a precizat că are informaţii concrete legate de aceste întâlniri, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie.

Atunci când a fost întrebat dacă este vorba de deputatul PNL Lucia Varga, secretar de stat în Ministerul Mediului în 2005-2008 şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul Ponta din decembrie 2012 până la ieşirea PNL de la guvernare, Victor Ponta a refuzat să dea nume.

Întrebat la B1 TV dacă este vorba în acest caz de trafic de influenţă, Ponta a răspuns în primă fază "100%", după care a precizat că nu el este cel care poate face încadrări juridice, insistând însă pe ideea că liderii liberali au avut întâlniri private cu reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: