Ponta: Indiferent de ce fac Băsescu şi ai lui, depunem moţiunea

Ponta: Indiferent de ce fac Băsescu şi ai lui, depunem moţiunea

PSD va depune moţiunea de cenzură până la sfârşitul lui octombrie, indiferent de ceea ce vor face preşedintele Traian Băsescu şi guvernul, a declarat, aseară, la Antena 2, liderul PSD Victor Ponta.

"Indiferent de ce fac domnul Băsescu şi  toţi ai lui, dacă semnează decretul de promulgare (a legii pensiilor-n.r.) introducem cererea de suspendare. Indiferent de ce fac ei, la sfârşitul acestei luni vom avea moţiune de cenzură", a spus Ponta.

Şeful PSD s-a declarat optimist în ceea ce priveşte demersul de dărâmare a Cabinetului Boc, susţinând că în ultima perioadă a avut discuţii cu parlamentari ai puterii care să ar putea să ajute opoziţia, mai ales că la ultima moţiune de cenzură au lipsit doar opt voturi ca guvernul să fie demis.

"Vă rog să mă credeţi că foarte mult din timpul meu din ultima perioadă l-am consumat discutând cu oameni care ar putea să voteze această moţiune. Nu mă refer, evident, la PSD-işti şi PNL-işti", a insistat Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul acestei săptămâni, şi liderul PNL  Crin Antonescu, a invocat susţinerea pe care unii parlamentari ai puterii ar putea să o dea moţiunii de cenzură, precizând că liberalii se bazează pe "votul de aur" al UDMR.

Posibilitatea ca demersul opoziţiei să fie susţinut de senatori şi deputaţi ai puterii nu a fost exclusă nici de senatorul UDMR Gyorgy Frunda.