Printr-o postare pe Facebook, Victor Ponta face un apel către președintele Klaus Iohannis și liderul PSD Marcel Ciolacu să oprească „mascarada” Guvernului Orban.

„Domnilor Klaus Iohannis si Marcel Ciolacu ! Opriti MASCArada acestui Guvern! #ACUM

Tot Guvernul Orban este o MASCArada!!! Premierul Ludovic Orban este o MASCArada in aceste momente atat de dificile!

Fotografia care s-a viralizat este doar imaginea perfecta pentru aceasta MASCArada !!! Nu pentru cheful din cladirea Guvernului trebuie sa oprim aceasta MASCArada si sa avem pe altcineva la Palatul Victoria
– ci pentru binele Romaniei!

Domnule Presedinte Klaus Iohannis- Domnule Presedinte Marcel Ciolacu ! Oamenii pot doar sa isi verse necazul pe retele sociale! Voi puteti insa sa faceti ce trebuie- OPRITI MASCARADA acestui Guvern Orban!!!

Eu v-am spus ! Daca nu intelegeti o sa va spuna si romanii cu prima ocazie!”, a scris Ponta pe Facebook.

Cine a făcut fotografia care a inflamat internetul?

Cine și când a făcut fotografia. EvZ a aflat în exclusivitate acest lucru. Ulterior premierul Ludovic Orban a confirmat aceste informații.

De la momentul difuzării fotografiei, EvZ a încercat să afle dacă fotografia este autentică și dacă ea a fost făcută recent. Potrivit unor surse politice, Evenimentul Zilei a aflat în exclusivitate că „această poză a fost făcută de ziua lui Ludovic Orban, când acesta a ales să sărbătorească cu câțiva apropiați la guvern”. Este vorba despre data de 25 mai. La acel moment era stare de alertă.

Din anturajul prezent acolo, primul bănuit a fost șeful Cancelariei, Ionel Dancă, dar una din sursele apropiate de acest subiect ne-a spus că cel mai probabil un alt personaj este autorul fotografiei. Este un om care a stat în zona biroului premierului României, alături de alți doi participanți care nu apar în poză. Se pare că este vorba despre UN PARLAMENTAR PNL.

„Premierul este foarte afectat de apariția acestei poze, mai ales că a fost făcută într-un context care nu avea legătură cu activitatea sa ca prim ministru”, ne-a spus sursa citată.

Ludovic Orban, confirmând parțial informațiile difuzate de EvZ, are alte suspiciuni, așa cum a declarat public, într-un interviu pentru Libertatea:

– Circulă informaţia că fotografia a fost făcută de domnul Ionel Dancă, şeful Cancelariei…

– Nu este adevărat. Ăsta este un fitil băgat în jurul fotografiei.

– Bun, dar cine a făcut-o? Pe cine bănuiţi?

– Primii care au difuzat sunt Vasilcoiu şi Orlando Teodorovici. Nici nu vreau să mă gândesc cine a făcut-o. Mai rămân 3-4 oameni. Eventual, cine ne-a servit putea să facă poza.