Evenimentul Zilei > Politica > Ponta discuta azi în Guvern proiectul de amnistie fiscală a pensionarilor
Ponta discuta azi în Guvern proiectul de amnistie fiscală a pensionarilor

Ponta discuta azi în Guvern proiectul de amnistie fiscală a pensionarilor

Premierul Victor Ponta, a anunţat, luni seara, la Antena 3, că Guvernul va discuta marţi proiectul privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care trebuie să restituie o parte din sumele încasate anterior.

"Mâine (n.a. azi) avem în şedinţa de Guvern proiectul de lege privind amnistia fiscală a pensionarilor, a mamelor, a celor care au avut sau faţă de care Curtea de Conturi au descoperit acum trebuie să dea banii înapoi", a spus premierul Ponta, luni, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Pe 31 iulie, premierul Victor Ponta a cerut ministrului Muncii să elaboreze un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, astfel încât bătrânii să nu mai ajungă în situaţia de a se sinucide.

Legea privind amnistia va fi aplicată pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani, a declarat premierul Ponta, precizând că este o amnistie fiscală, nu penală.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.