Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, Diaconu, Constantin și Bănicioiu au discutat, la o friptură de vită, soarta miniștrilor guvernului PSD
Ponta, Diaconu, Constantin și Bănicioiu au discutat, la o friptură de vită, soarta miniștrilor guvernului PSD

Ponta, Diaconu, Constantin și Bănicioiu au discutat, la o friptură de vită, soarta miniștrilor guvernului PSD

Joi, la prânz, la un restaurant de pe Calea Floreasca, celebru pentru fripturile de vită, a avut loc o întâlnire care poate părea plină de semnificații. La masă au stat Victor Ponta, Bogdan Diaconu, președintele PRU, Daniel Constantin, co-președinte ALDE și fost ministru în Guvernul Ponta, și Nicu Bănicioiu, fost ministrul al Sănătății în același cabinet.

Din sursele noastre, Ponta și Constantin erau la masă când au apărut Diaconu și Bănicioiu. Se știe de mult că fostul ministru al Sănătății și președintele PRU sunt prieteni vechi și colegi în diferite organizații ale PSD, cea de tineret sau de sector, de exemplu. Ponta a declarat la Antena 3 că s-a întâlnit accidental cu Diaconu şi Bănicioiu şi nu au stat toţi patru, decât câteva minute.

Deşi Ponta susţine că nu au discutat deloc despre politică, sursele noastre spun că discuțiile s-au învârtit şi în jurul temelor politice, tema principală fiind soarta politică a miniștrilor din Guvernul Ponta care s-ar putea să nu se mai regăsească pe poziții eligibile, pe listele PSD. În timpul întâlnirii – al cărei inițiator se pare că a fost Ponta – discuția a ajuns și la posibilitatea găsirii de locuri la alte partide, respectiv PRU sau ALDE, dar nu s-a stabilit nimic.