Evenimentul Zilei > Justitie > POMPIERUL care și-a pierdut viața în misiune la Constanța a fost AVANSAT POST-MORTEM de vicepremierul Gabriel Oprea
POMPIERUL care și-a pierdut viața în misiune la Constanța a fost AVANSAT POST-MORTEM de vicepremierul Gabriel Oprea

POMPIERUL care și-a pierdut viața în misiune la Constanța a fost AVANSAT POST-MORTEM de vicepremierul Gabriel Oprea

Plutonierul adjutant Daniel Marius Fripis, cel care și-a sacrificat viața în timpul unei misiuni de salvare, în municipiul Constanța, a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, prin Ordin al viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, totodată, că vicepremierul Gabriel Oprea a înaintat Președintelui României propunerea pentru acordarea Ordinului Bărbăție și Credință în grad de Cavaler sublocotenentului post-mortem Daniel Marius Fripis.

Pompierul-erou și-a pierdut viața sâmbătă, 28 august a.c., în timpul intervenției pentru stingerea unui incendiu care izbucnise în curtea unei locuințe din municipiul Constanţa. Avea 42 de ani și din anul 2006 era încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa – Detaşamentul de Pompieri Constanţa Oraş, având funcţia de comandant de echipaj.

Daniel Fripis a murit în timp ce încerca să lichideze un incendiu izbucnit la o butelie din curtea unei locuinţe din cartierul Faleză Nord, din Constanţa. „Din nefericire, şi din păcate, pentru că am pierdut un coleg deosebit, subofiţerul a decedat după ce butelia a explodat, iar suflul exploziei l-a surprins în plin” a declarat, cu lacrimi în ochi, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriţă.

Daniel Fripis era şeful echipajului de intervenţie care a ajuns la locul incendiului, cu o autospecială, împreună cu alţi patru colegi. „Cu toţii erau echipaţi corespunzător, cu cotume şi căşti. Explozia s-a produs exact în momentul în care au intervenit, după ce întinseseră furtunul pentru stingere”, spunea Anca Chiriţă.