Evenimentul Zilei > International > Polonia extinde „zonele libere de ideologia LGBT”
Polonia extinde „zonele libere de ideologia LGBT”

Polonia extinde „zonele libere de ideologia LGBT”

Unde europenii văd „homofobie”, polonezii invocă dreptul la „normalitate”.

De la începutul anului trecut, în Polonia, aproape 88 de județe, districte sau municipalități au adoptat rezoluții prin care se declară „zone fără ideologia LGBT”.

Aceste rezoluții, care nu au caracter obligatoriu, îi încurajează pe aleși „să se abțină de la orice acțiune vizând încurajarea toleranței vizavi de persoanele LGBT” și să „nu furnizeze ajutor financiar” ONG-urilor care militează pentru egalitatea de drepturi pentru minoritățile sexuale.

În decembrie 2019, Parlamentul European a votat în favoarea unei rezoluții care a denunțat „discriminarea publică și discursul de ură împotriva persoanelor LGBT” care se observă în Polonia, odată cu extinderea „LGBT free zones”.

La Bruxelles există o îngrijorare cu privire la „insecuritatea crescută” în care trăiesc persoanele LGBT. Pentru a ilustra această stare de fapt, mai mulți cercetători au pus la punct un „atlas al urii” care arată ansamblul de municipalități, județe, districte și orașe care au adoptat aceste rezoluții.
88 în total, afirmă militantul Jakub Gawron, co-autor al acestei hărți alături de Pawel Preneta, informatician, și de Paulina Pajak, profesoară de psihologie, notează HuffPost.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE