POLIŢISTUL ANULUI. Care sunt CEI MAI BUNI oameni ai legii din 2016

POLIŢISTUL ANULUI. Care sunt CEI MAI BUNI oameni ai legii din 2016

Poliţia Română a a nunţat decernarea premiilor „Poliţistul anului” - ediţia 2017. În cadrul unui eveniment ocazionat de aniversarea a 195 de ani de atestare documentară, au fost recompensaţi patru poliţişti. Printre ei se numără ofiţerul care, deşi a fost împuşcat, a prins iun infractor periculos. Cea mai mare captură de droguri din România a adus un premiu special pentru Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Cei mai buni poliţişti din România au fost premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, pe parcursul anului 2016.  Poliţia Română a anununţat că aceste premii sunt împărțite în 5 domenii specifice muncii de poliție la care se adaugă un premiu special. 

La categoria ,,ordine şi siguranţă publică” a fost desemnat câștigător subcomisarul de poliție Ujica Petru – Daniel, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov. În urma activităţilor investigative desfăşurate de polițist, pe 18 august 2016, au fost descoperite şi confiscate 38 de vagoane cu material lemnos, fără documente legale.

Câștigătorul categoriei ,,investigarea şi combaterea criminalităţii” a fost desemnat comisarul-șef de poliție Paul –Leon Andreica, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița – Năsăud. Încursul anului 2016, deși a fost împușcat în braț, polițistul a reușit localizarea şi prinderea unui infractor violent, autorul unei tâlhării armate.

Ne puteți urmări și pe Google News

La categoria ,,combaterea criminalităţii organizate”, câştigător a fost desemnat un polițist din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Acesta a instrumentat un dosar penal de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălarea banilor, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 13.500.000 de euro.

La categoria ,,suport operativ” câștigător a fost desemnat agentul șef adjunct de poliție Emanuel Apetrei. Poliţistul este unul dintre cei mai buni specialiști în domeniul examinării imaginilor şi înregistrărilor video de tip ,,recunoaștere facială”, având un rol  important în asigurarea materialului probator într-un volum impresionant de cauze.

La categoria ,,suport misiuni și activități” a fost  desemnată Direcția Management Resurse Umane. Unitatea a gestionat situația rezultată din pensionarea unui număr însemnat de polițiști, specialiștii acesteia asigurând desfășurarea în condiții de legalitate, transparență și echidistanță  a concursurilor de încadrare de personal.

Premiul Special a fost acordat Direcției de Combatere Criminalității Organizate, care a  realizat cea mai mare captură de droguri înregistrată în România, respectiv 2,6 tone de cocaină brută, ascunsă în podeaua a 4 containere trimise din Columbia, cu destinație finală Olanda. În urma operaţiunii au fost arestate 6 persoane, inclusiv organizatorul, şi au fost confiscați 1.500.000 de euro.