Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii trec prin foc și sabie barurile și terasele din Capitală! Amenzi usturătoare
Polițiștii trec prin foc și sabie barurile și terasele din Capitală! Amenzi usturătoare

Polițiștii trec prin foc și sabie barurile și terasele din Capitală! Amenzi usturătoare

Polițiștii bucureșteni au dat amenzi de peste 27.000 de lei în cluburi, baruri și terase pentru încălcarea normelor de sănătate publică și sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Mai multe echipaje de poliție și reprezentanți ai unor instituții care se ocupă de protecția consumatorilor și sănătatea publică au descins în forță, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la mai multe locații agreement de pe raza Capitalei.

Verificările au avut ca temă principală respectarea măsurilor de protecție în vederea restrângerii răspândirii noului coronavirus.

Polițiștii au tăiat în carne vie, acolo unde au descoperit nereguli, fiind aplicate 10 amenzi în valoare totală de 27.500 lei. Acestea au vizat abateri de la normele din domeniul sănătății publice, de la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor. De asemenea, au mai fost date sancțiuni pentru încălcarea unor norme de prevenirea și stingerea incendiilor.

Sâmbătă, polițiștii au verificat cum se efectuează triajul persoanelor în trei piețe agroalimentare de pe raza Sectorului 4. Aici au fost aplicate 12 amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID- 19.

De asemenea, alte controale s-au desfășurat în Sectorul 2, unde au fost verificate 23 de restaurante și terase, fiind date 4 amenzi.

Ministerul Afacerilor Interne, a anunțat că în săptămâna care tocmai se încheie au dat aproape 3.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.875.658 lei, în urma misiunilor derulate pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară.

Angajaţii MAI, ai ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale și ai Transporturilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat, în această perioadă, 22.083 operatori economici şi 110.990 de persoane.

La controale au participat peste 4.800 de poliţişti, 2.050 de jandarmi, 570 de poliţişti de frontieră, 125 de cadre ISU, 1.660 de poliţişti locali, 56 de reprezentanţi ANSVSA, 17 inspectori ANPC, 28 de reprezentanţi ai structurilor Ministerului Sănătăţii, 50 de angajaţi ai Ministerului Muncii, 9 din cadrul Ministerului Transporturilor şi 27 reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Au fost aplicate 12.899 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.875.658 lei.

Statisticile COVID în România. Numărul îmbolnăvirilor nu scade sub 1.000

Orban nu crede în moțiunea de cenzură: „Arată iresponsabilitatea PSD”