Astăzi, are loc un miting masiv în fața MAI la care au anunțat că vin circa 10.000 de oameni, aprobat de Primăria Capitalei, la inițiativa Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNPPC), dar la care și-au anunțat prezența și cei din Sindicatul Polițiștilor „Diamantul”, SNP Decus Sibiu, Sindicatul Polițiștilor Dolj – Maceașanu, Europol, SNPOR-Borovina. Fac excepție SNPPC și Prolex, ai căror lideri au decis să protesteze pe data de 25 martie, din fața MAI până în fața Guvernului.

Vă transmitem mesajele transmise de liderii celor mai reprezentatice sindicate în care explică de ce ies în stradă oamenii legii şi doleanţele acestora

SNAP îndeamnă la unitate între poliţişti

Iulian Surugiu, preşedinte de onoare SNAP

indiferent de situație, S.N.A.P. își va urma drumul fără ezitare și mulțumim pe această cale, polițiștilor care și-au manifestat dorința de a participa alături de noi, în data 16 martie 2017, începând cu ora 09:00, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne și au înțeles că organizația noastră se ține de cuvânt, chiar dacă suntem supuși la diverse presiuni.

Obiectivi, așa cum am fost de fiecare dată și fără a intra în polemică cu alte organizații, facem din nou apel și acum pe ultima sută de metri la ,,UNITATE SINDICALĂ”, cu mențiunea că toți participanții să respecte, pe toata durata protestului, hotărârile luate de către organizatori.

Orice polițist este bine-venit alături de noi, indiferent de apartenența sindicală sau funcția profesională, protestul fiind organizat pentru drepturile tuturor; aviz acelor șefi care fac eforturi pentru a planifica cât mai mulți polițiști în serviciu sau la diverse activități pe data de 16 martie, astfel încât să nu poată participa la miting !!! 

Vezi comunicatul integral cu solicitările SNAP AICI

SPR Diamantul: “Am fost îşelaţi cu grosolănie”

Emil Păscuţ, preşedintele SPR Diamantul

Mâine protestăm pentru că aţi fost înşelaţi cu grosolănie la aplicarea HG 1/2017, cu complicitatea unor lideri sindicali care, pe 10 martie, au ales să cânte, slugarnici, a mia oară, în cimpoiul MAI.

În loc să primiţi între 1000 lei şi 1500 lei în plus la salarii, în baza legii existente şi în vigoare, aţi primit praful de pe tobă.

Culmea tupeului, liderii care v-au trădat, va cheamă la protest pe 25 martie. Să protestaţi pentru ce ? E un nonsens. Nu zic să nu va duceţi şi pe 25 martie. Dar măcar trebuie să va lămuriţi cu aceşti domni de ce va mai cheamă. Că doar v-au spus că HG 1/2017 vi s-a aplicat corect. Păi atunci unde e problema ?

Eu şi colegii mei de la SNAP va aşteptăm pe 16 martie pentru aţi fost înşelaţi la HG 1/2017. Şi eu cred că v-am argumentat juridic ce şi cum . Eu, cel care în 2016, v-a adus aplicarea HG 1017/2015, când alţi lideri doar au stat şi s-au uitat, va spun că în 2017, aţi fost înşelaţi. Voi veţi alege pe cine să credeţi. Emil Păscut sau pe Coarnă, Valnei, Babus, Lincu & Ministerul Afacerilor Interne.

Mâine va aştept la ţeapă din faţă MAI. La locul unde am fost traşi în “ ţeapă” de către MAI ! Diamantul este o bucată de cărbune care a rezistat la stres. Hai să vedem dacă rezistă şi adversarii noştri !

Emmil Păscuş, liderul SPR a prezentat, apoi, cum s-a ajuns la această situaţie.VEZI AICI

EUROPOL: 40.000 de poliţişti, plătiţi nivelul salariul minim brut pe țară

Cosmin Andreica, liderul Europol

Sindicatul Polițiștilor Europeni „EUROPOL” informează despre acțiunea de protest ce se va desfășura mâine, 16.03.2017, între orele 10:00 – 12:00, în fața Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Nemulțumirile polițiștilor sunt reprezentate de menținerea salariului la nivelul anului 2008, când a avut loc ultima creștere salarială, dar și de haosul legislativ cu privire la salarizarea din sistemul de apărare.

Aproape 40.000 de polițiști au fost plătiți sub nivelul salariul minim brut pe țară garantat în plată de 1450 lei. La presiunile polițiștilor, MAI a crescut artificial salariul de funcție al polițiștilor la 1450 lei, însă fără să aplice în integralitate prevederile art. 1 din HG 1/2017.

Conducerea MAI și a altor ministere încearcă din răsputeri să convingă liderii agreați ai sindicatelor să renunțe la proteste mimând „negocieri” pentru firimituri salariale.

Vezi comunicatul integral AICI