Poliţiştii, în dispozitiv pentru Summit

Poliţiştii, în dispozitiv pentru Summit

Începând de mâine, aproape 1.300 de poliţişti de la Rutieră vor patrula pe străzile Bucureştiului. Peste 800 dintre ei au fost detaşaţi din toate judeţele ţării pentru a întregi dispozitivul de securitate din Capitală în perioada Summitului NATO.

Cei peste 800 de poliţişti de la Rutieră, detaşaţi din toate judeţele ţării pentru a întregi dispozitivul de securitate din Capitală în perioada Summitului NATO din 2-4 aprilie, îşi vor începe misiunea de mâine. Asta, pentru a se familiariza cu Bucureştiul şi cu traficul infernal de aici. Aşa a anunţat, ieri, şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, care a făcut cunoştinţă cu subofiţeri şi ofiţeri veniţi din provincie, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, unde mare parte dintre aceştia vor fi cazaţi până pe 5 aprilie, când urmează să se întoarcă acasă.

„Vor fi instruiţi să facă faţă cu bine mai ales misiunii din 2-4 aprilie, când vor fi însărcinaţi cu însoţirea coloanelor oficiale, asigurarea securităţii acestora în timpul summitului şi fluidizarea traficului în afara zonelor de securitate. Până atunci, vor desfăşura activităţi preventive - alături de cei 450 de colegi ai lor de la Brigada de Poliţie Rutieră - pentru a evita încălcarea normelor rutiere atât de către şoferi, cât şi de către pietoni, pe străzile Capitalei“, au explicat oficialii poliţiei.

Potrivit lui Popa, doar 200 dintre cei 850 de poliţişti trimişi acum în Capitală au avut timp să se familiarizeze cu şoferii bucureşteni, în decembrie anul trecut, când au fost detaşaţi să fluidizeze traficul în perioada premergătoare Sărbătorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News