Evenimentul Zilei > Justitie > Poliţiştii fac percheziţii la o grupare de evazionişti cu legume şi fructe
Poliţiştii fac percheziţii la o grupare de evazionişti cu legume şi fructe

Poliţiştii fac percheziţii la o grupare de evazionişti cu legume şi fructe

Poliţiştii din Ilfov au efectuat marţi patru percheziţii domiciliare în judeţul Călăraşi şi în Bucureşti la locuinţele a patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor şi fructelor, care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro.

"La data de 9 decembrie, 18 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Ilfov şi luptători din cadrul SAS – IPJ Ilfov desfăşoară o acţiune care vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul comercializării de legume şi fructe", informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov remis marţi AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-septembrie 2014, aceştia achiziţionau legume şi fructe din spaţiul intracomunitar folosindu-se de mai multe societăţi fantomă, produse pe care le valorificau ulterior în marile complexe comerciale de pe raza judeţului Ilfov, fără a înregistra şi declară organelor fiscale competente operaţiunile efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor datorate bugetului consolidat al statului.

"Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. b. din Legea nr. 241/2005", se arată în comunicat.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.