Polițiști și carabinieri din Republica Moldova, la Paris, la Olimpiadă

Polițiști și carabinieri din Republica Moldova, la Paris, la Olimpiadă

Ordinea publică în timpul Jocurilor Olimpice (JO) de la Paris va fi asigurată și de 13 polițiști și carabinieri moldoveni. Aceștia se vor deplasa în această vară la Paris , unde se vor antrena pentru a face față situațiilor riscante din timpul competițiilor.

Polițiști moldoveni la Olimpiada de la Paris

Ministrul de Interne Adrian Efos a declarat că toate acestea sunt posibile datorită angajamentului administrativ de cooperare, care va fi semnat între Republica Moldova și Franța.

„Acest angajament reprezintă o bază legală care va consolida relațiile bilaterale de securitate dintre cele două țări. Include schimbul de bune practici și tactici în menținerea ordinii și securității publice, împărtășirea experiențelor și răspunsul la situații riscante”, a declarat Efros.

Jocurile Olimpice de vară sunt la a  33-a ediție și vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august, la Paris. Din parte Republicii Moldova, la competițiile Jocurilor Olimpice din capitala Franței vor participa 25 sportivi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câți sportivi moldoveni merg la Paris

Dimitriana Bezede (aruncarea cu greutăți), Alexandra Emilianov  (aruncarea discului), Serghei Marghiev (aruncarea ciocanului) și Andrian Mardare (aruncarea suliței) sunt ultimii care au primit dreptul de a concura la Paris, datorită locurilor ocupate în clasamentele mondiale. Cei patru sportivi și-au îmbunătățit poziția în ierarhia generală, obținând medalii importante pe ultima sută de metri.

Cei mai multi sportivi care participă la Jocurile Olimpice, din partea Republicii Moldova,  la o singură probă, sunt în echipa de lupte, șase la număr.

Pe 25 iulie vor intra în concurs primii sportivi ai Echipei Olimpice a Moldovei, la tir cu arcul. Aceștia sunt Alexandra Mîrca și Dan Olaru.

A doua zi, 26 iulie, este programată Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va fi un real spectacol și la care vor participa echipe ale întregului mapamond.

Delegația Republicii Moldova la JO

Republica Moldova va avea sportivi ce vor participa la competițiile de: tir (Dan Olaru), caiac-canoe (Daniela Cociu, Maria Olărașu și Serghei Tarnovschi), lupte feminine (Anastasia Nichita, Mariana Draguțan și Irina Rîngaci), echitație (Alisa Glinka), tir  (Anna Dulce), lupte greco-romane (Victor Ciobanu și  Valentin Petic), haltere (Marin Robu),  aruncarea ciocanului (Zalina Marghieva și Serghei Marghiev), tenis de masă (Vladislav Ursu), judo (Denis Vieru, Mihail Latîșev, Adil Osmanov și Petru Pelivan), tir cu arcul (Alexandra Mîrca), înot (Tatiana Salcuțan, Pavel Alovațchii), lupte libere (Radu Lefter), aruncarea discului (Alexandra Emilianov),   aruncarea suliței (Andrian Mardare),  aruncarea greutății (Dimitriana Bezede),