Evenimentul Zilei > Justitie > Polițiști din patru țări au anihilat o GRUPARE de HOȚI ROMÂNI. Ce furau i-a UIMIT pe anchetetori
Polițiști din patru țări au anihilat o GRUPARE de HOȚI ROMÂNI. Ce furau i-a UIMIT pe anchetetori

Polițiști din patru țări au anihilat o GRUPARE de HOȚI ROMÂNI. Ce furau i-a UIMIT pe anchetetori

Polițiști din patru țări au cooperat pentru anihilarea unei grupări de hoți români, specializată în furturi de panouri voltaice. Bunurile erau sustrase din Italia și vândute în România. Patru hoți au fost prinși în județele Mehedinți și Gorj iar alți trei în Italia, Germania și în Suedia.

Polițiștii români, italieni, germani și suedezi au colaborat pentru destructurarea unei grupări infracționale transfrontaliere, specializată în furturi de panouri fotovoltaice de pe teritoriul Italiei. Astfel, în perioada 23 – 27 octombrie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Mehedinți și I.P.J. Gorj, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în colaborare cu autoritățile judiciare italiene, au investigat activitatea ilicită a grupării de hoți care furau panouri fotovoltaice din Italia.

Bunurile sustrase în perioada 2016-2017, ar fi fost valorificate în România, prejudiciul cauzat fiind de peste 300.000 de euro, transmite Poliția Română.

În urma schimbului de date operative între autoritățile române și italiene au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare emise pe numele unor cetățeni români cu domiciliul pe raza județelor Mehedinți și Gorj și 4 mandate de percheziție domiciliară în baza cererii de asistență judiciară internațională.

În urma a 4 percheziții efectuate în Mehedinți, la data de 25 octombrie a.c., polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din furturi comise pe teritoriul Italiei sau al altor state membre ale Uniunii Europene.

Au fost reținute 4 persoane, urmând ca acestea să fie prezentate în vederea predării către autoritățile italiene.

În urma exploatării cu operativitate a datelor și informațiilor obținute de autoritățile române, pe teritoriul Italiei și Germaniei au fost depistate și reținute alte 2 persoane, iar o a treia persoană a fost arestată pe teritoriul Suediei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.