Alt criminal lăsat liber de Justiție? Polițistul ucigaș de la Perla merge la comisie

Alt criminal lăsat liber de Justiție? Polițistul ucigaș de la Perla merge la comisie Criminalul de la Perla. Sursa foto. Captura video

Polițistul ucigaș Gheorghe Vlădan, condamnat pentru că și-a ucis soția și pe o colegă a acesteia după ce a „executat foc de voie” în coaforul Perla, se va prezenta în fața judecătorilor și va cere eliberarea, după doar 11 ani de executare a pedepsei.

Polițistul ucigaș Gheorghe Vlădan, condamnat pentru că și-a ucis soția și pe o colegă de-a acesteia după ce a „executat foc de voie” în coaforul Perla, se va prezenta în fața judecătorilor și va cere eliberarea, după doar 11 ani de executare a pedepsei.

În 2012 a pătruns înarmat în coaforul în care lucra soția lui, cu care se afla în divorț, și a împușcat-o în cap. Pe lângă ea a mai omorât o femeie, o colegă de lucru care a încercat să o protejeze.

Mai multe persoane, care se aflau în localul respectiv au suferit răni de la gloanțele trase de lucrătorul MAI. Anchetatorii au stabilit, ulterior, că nici unul din cele 11 gloanțe trase nu și-a ratat ținta. Doi morți și șase răniți a fost bilanțul criminal al fostului lucrător MAI, Gheorghe Vlădean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițial criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață. Dat fiind că a împlinit vârsta de 60 de ani pedeapsa i-a fost redusă la 25 de ani. Iar acum, el beneficiază de prevederile care permit eliberarea condiționată după executarea a jumătate din condamnare. Gheorghe Vlădan a atins acest termen după scăderea zilelor câștigate prin muncă și după cele considerate ca executate în compensație pentru condițiile improprii.

Criminalul de la Perla are șanse la eliberare

Precedentul Elodia. Gheorghe Vlădan a formulat până acum două cereri de eliberare condționată. Ambele au primit răspuns negativ, însă pe 8 octombrie urmează să se prezinte, din nou, în fața judecătorilor. Magistrații de la Judecătoria și Tribunalul Giurgiu i-au dat 10 luni să prezinte „dovezi temeinice de îndreptare”. Dacă va fi suficient de convingător, fostul polițist va ieși din pușcărie după doar 11 ani. Precedentul Elodia s-ar putea aplica și în cazul său.

În cazul în care va fi pus în libertate, Gheorghe Vădan va fi al doilea polițist condamnat pentru crimă liberat condiționat din închisoare, în ultimele luni. El îi va urma lui Cristian Cioacă, condamnat pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu, soția sa.

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare, după 9 ani executați din condamnarea primită pentru uciderea avocatei Elodia Ghinescu. El a reușit să convingă judecătorii să-l elibereze înainte de termen. Aceasta chiar dacă multe aspecte legate de dosar nu au fost lămurite. Nimeni nu știe unde este cadavrul avocatei, iar Cioacă a refuzat să spună.

Ce a spus Cioacă după liberare

Cristian Cioacă a fost eliberat din Penitenciarul Colibași din Mioveni, Argeș, iar acum își poate trăi viața așa cum dorește. De altfel a și spus-o în fața jurnaliștilor care îl așteptau la poarta închisorii.

„Astăzi e prima zi din restul vieţii mele. (...) Deci vă imaginaţi cât voi trăi”, spunea Cioacă.

A apărut misterios în fața jurnaliștilor, refuzând să-și dezvăluie planurile de viitor. Pentru el, viața nu a fost normală, a declarat Cioacă, citând parcă o replică de film.

„Nu știu câte cărți o să scriu, habar nu am. Nu știu ce o să fac. Dacă v-ați gândi și v-ați pune în locul meu, nu aveți cum să știți. Rămâne de văzut. Vă mulțumesc! Doar cumnatul a venit, încerc să-mi feresc restul familiei de asta și îmi doresc ca ei să aibă o viață normală.Pentru mine n-a fost normală”, a mai spus el.