O familie din Drobeta Turnu Severin a murit, vineri, într-un accident înfiorător petrecut în județul Galați. Tatăl, în vârstă de 28 de ani, mama (23 de ani) și copilul, în vârstă de un an și-au pierdut viața. Bărbatul a pierdut controlul mașinii, a intrat pe contrasene, iar autovehiculul s-a lovit violent de un autotren de șapte tone.

Polițiștii bănuiesc că bărbatul a adormat la volan și de aceea a pierdut de sub control volanul. Familia plecase joia seara de la Drobeta Turnu Severin și se îndrepta spre Iași, acolo unde ar fi trebuit să-i viziteze pe părinții bărbatului.

Martor la accident a fost și Victor Maftei, polițist din Constanța, care a oprit pentru a vedea în ce stare sunt victimele. Acesta a scris pe Facebook impactul emoțional pe care l-a avut accidentul.

Lumea blocată, la 5 dimineaţa oricum nu procesezi bine dar totuşi… Am sărit din maşină, asa cum o fac de fiecare data fără ezitare, când este vorba să ajut, am alergat până la maşina lovită… Dacă se mai putea numi maşina… Epava era lângă drum fumengand. În ea o familie… Lângă mine au mai coborât 2 femei, moldovence de alea adevărate care deşi speriate au pus mâna să mă ajute să deschidem uşa din spate, să ajutăm copilul.

Era prea târziu pentru el, ca şi pentru tatăl lui ce se afla la volan… Mama lui încă respira. Sunase cineva la 112 înainte sa cobor eu lângă maşină. Pun mâna pe telefon şi sun şi eu şi întreb de un elicopter care ar trebui să vină şi să o salveze… La telefon sec…

– Nu avem elicopter…
Secundele treceau dureros de încet. Încercam să vorbesc cu ea să îi spun să reziste

Nu ştiu şi nu cred că mă auzea. Respira greu, dar am simţit că trebuie sa o fac… Într-un final, sirenele se auzeau, dar parcă erau şi ele triste că nu pot face nimic.

Pompieri sunt şi rămân nişte eroi printre noi. Au făcut eforturi supraomeneşti. Dar astăzi nu a fost sa fie… Şi ei au fost depăşiţi. Şoferul de pe camionul repeta obsesiv: Am tras de volan până spre margine, dar au venit în mine. Era schimbat la faţă şi blocat de accident.

Am pierdut o luptă la care nu aveam sorti de izbândă. Viata este un drum spre moarte, de la primul strigăt până la ultima răsuflare”, a scris bărbatul.