Incidentul a avut loc pe stradă. Un bărbat care circula fără o declarație dată de angajator și fără o declarație pe proprie răspundere, a reacționat deosebit de violent când a fost luat la întrebări de polițist. El a a fost oprit și legitimat, conform ordonanței, apoi a fost întrebat motivul pentru care se află pe stradă, având în vedere restricțiile de circulație, moment în care l-a înjurat pe polițist, l-a lovit cu pumnul în față și a fugit.

”În dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, constând în aceea că în data de 25 martie, în jurul orelor 16:40, persoana vătămată, în calitate de polițist local, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, find echipat în uniforma de serviciu, a identificat pe inculpatul L.I.A.

I-a solicitat acestuia să prezinte declarația pe proprie răspundere prevăzută de Ordonanța militară nr.3 din 2020, emisă de MAI să îi comunice motivul deplasării pe stradă, împrejurare în care inculpatul a adresat injurii persoanei vătămate, a lovit-o cu pumnul, acesta din urmă căzând la pământ.

În urma actelor de agresiune fizică, persoana vătămată prezinte leziuni traumatice cauzate prin lovire directă, repetată cu un corp dur, contondent, necesitând pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul se sustrage de la urmărirea penală încercând să îngreuneze cercetările în această cauză. Judecătoria Luduș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă transmis de procurori.