Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițist din Prahova furat de un hoț de buzunare în timp ce făcea un proces verbal
Polițist din Prahova furat de un hoț de buzunare în timp ce făcea un proces verbal

Polițist din Prahova furat de un hoț de buzunare în timp ce făcea un proces verbal

Un agent de poliție din Prahova a ajuns de râsul lumii, după ce un hoț a reușit să-i fure din buzunar un pachet de țigări

Scena a fost filmată de un martor, iar imaginile au ajuns inclusiv la conducerea IPJ Prahova. Polițistul este acum anchetat de superiori, care îl acuză că nu a fost suficient de vigilent. Povestea s-a petrecut duminică, 3 noiembrie, în comuna prahoveană Florești. Agentul de poliție a fost solicitat să intrervină la un scandal de stradă care a avut loc într-o zonă rău famată din localitate, unde locuiește o comunitate de rromi.

În timp ce polițistul era aplecat peste capota mașinii, concentrat să scrie procesul verbal, unul dintre localnicii prezenți în zonă s-a apropiat de agent și l-a întebat dacă nu cumva are „ceva mărunt” prin buzunar. Bărbatul nu a mai așteptat răspunsul și cu o dexteritate de invidiat a reușit să-i fure polițistului pachetul de țigări din buzunarul lateral al gecii.

Scena a fost filmată de un martor, iar în imagini se vede clar cum hoțul împarte prada nonșalant cu ceilalți oameni care asistau și comentau de pe margine. Nici polițistul, dar nici colega sa care se afla chiar lângă el nu au observat ce se întâmplă în spatele lor.

În paralel, conducerea Inspectoratului a dispus verificări cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, prin intermediul Biroului Control Intern, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecinţă, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, hoțul, Dănuț Contandin zis Negrilă, era beat când a furat țigările polițistului. De altfel, nu este la primul furt din buzunare, fiind cunoscut în comunitatea locală din Florești pentru isprăvile sale.

Agentul, ajuns acum de râsul colegilor, lucrează la Postul de Poliție din Florești și este un polițist cu experiență, fiind angajat al Ministerului de Interne din anul 1995. El a fost chemat marți la sediul IJP Prahova pentru a da explicații.