Evenimentul Zilei > Justitie > Polițistul de frontieră acuzat că lua mită de la alt polițist, trimis în judecată la mai puțin de o lună de la FLAGRANT
Polițistul de frontieră acuzat că lua mită de la alt polițist, trimis în judecată la mai puțin de o lună de la FLAGRANT

Polițistul de frontieră acuzat că lua mită de la alt polițist, trimis în judecată la mai puțin de o lună de la FLAGRANT

La mai puțin de o lună de când au realizat flagrantul, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a polițistului de frontieră Nicu Mihăițoaia, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Odată cu el va fi judecată, și Florentina Marișcaș, în stare de libertate, cu privire la săvârșirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, respectiv trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut faptul că în perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul, în calitate de agent de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, delegat să desfășoare acte de urmărire penală într-o cauză penală a D.I.I.C.O.T., a pretins de la o persoană cercetată în dosarul respectiv, prin intermediul Florentinei Marișcaș, suma de 15.000 euro. ”Banii au fost pretinși pentru ca, în schimb, agentul de poliție să faciliteze obținerea unei situații favorabile pentru persoana cercetată. După mai multe negocieri, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care inculpatul Mihăițoaia Fiat Nicu a primit în mai multe tranșe 5.600 euro. (…) La data de 17 octombrie 2016, inculpatul a primit o altă tranșă de 7.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante (…)”, transmite Biroul de Presă al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a două terenuri aflate în proprietatea polițistului de frontieră.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: