Evenimentul Zilei > Social > Sancțiune inedită pentru șoferii fără centură. Cum au fost „pedepsiți” de polițiști
Sancțiune inedită pentru șoferii fără centură. Cum au fost „pedepsiți” de polițiști

Sancțiune inedită pentru șoferii fără centură. Cum au fost „pedepsiți” de polițiști

Polițiștii de la Rutieră din Bistrița au venit cu o sancțiune inedită pentru conducătorii auto care nu purtau centură de siguranță.

Sancțiune poliție rutieră. Vineri dimineață, polițiștii din Bistrița nu i-au amendat pe conducătorii auto care conduceau fără centură. Șoferii care au tranzitat Piaţa Petru Rareş au fost opriţi şi invitaţi să testeze un simulator de accidente.

Printre conducătorii auto prinşi fără centură la volan s-au numărat atât bărbaţi, cât şi femei, inclusiv mame care se aflau în maşină împreună cu copiii lor minori.

Cu ajutorul simulatorului, șoferii au simţit puterea unui impact în urma unui accident rutier, la o viteză de maximum 45 km/h, cu centura purtată corespunzător.

"Desfăşurăm, astăzi, o activitate preventivă destinată conducătorilor auto şi nu numai, tuturor participanţilor la traficul rutier. Colegii de la Serviciul Rutier opresc în trafic conducătorii auto care nu poartă centură de siguranţă. De această dată, aceştia nu vor fi amendaţi, ci vor fi invitaţi de către poliţişti să testeze un simulator care redă impactul produs de un accident rutier al unui autoturism la o viteză de aproximativ 40-45 km/h, bineînţeles cu centura de siguranţă pusă. De asemenea, cei care nu doresc să testeze acest dispozitiv, au posibilitatea să verifice cum se simt atunci când s-ar afla în stare de beţie sau dacă ar fi consumat substanţe psihoactive, deoarece avem două perechi de ochelari care dau astfel de efecte", a declarat Ramona Sângeorzan, subcomisar în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Activitatea are ca scop creşterea nivelului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier, prin sensibilizarea acestora în privinţa adoptării unor măsuri preventive, cum ar fi portul centurii de siguranţă şi evitarea consumului de alcool sau de substanţe psihoactive. Acțiunea va continua și duminică, în comuna Prundu Bârgăului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: