Evenimentul Zilei > Politica > Politicienii șocați de demisia lui Costache: A fugit din prima linie!
Politicienii șocați de demisia lui Costache: A fugit din prima linie!

Politicienii șocați de demisia lui Costache: A fugit din prima linie!

Demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, a produs reacții dintre cele mai diverse în rândul reprentanților clasei politice. Unii se declară șocați de gestul său, de a părăsi prima linie într-un moment de criză și aproape toți vorbesc de lipsa de competență managerială care se reflectă în situația dezastruoasă a sistemului medical. Demisia lui Victor Costache a fost anunțată oficial de premierul Ludovic Orban, care a menționat că înlocuitorul acestuia va fi secretarul de stat Nelu Tătaru.

Președintele Pro România, Victor Ponta, unul dintre cei mai vehemenți critici ai Guvernului PNL, susține că ministrul Sănătății a demisionat pentru că n-a dorit să plătească pentru situația de la Suceava. În opinia sa, PNL dorește acoperirea dezastrului pentru a-l salva pe președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, principalul responsabil.

„Cu siguranță, Victor Costache are multe păcate, a fost pus ministru ca să facă afaceri pentru spitalele private, dar nu a mai putut pentru că a venit criza coronavirusului. Acum toate chestiunile politice legate de pandemie, în primul rând catastrofa de la Suceava unde se dorește să fie acoperit, ca să fie salvat baronul Flutur de la PNL, s-ar fi spart în capul lui. Din păcate această demisie e mult prea puțin și vine mult prea târziu. Ar trebui să plece tot Guvernul Orban și să lase în loc un guvern de profesioniști ca să avem o șansă”, a declarat Victor Ponta pentru Evenimentul Zilei.

POLITIC, PARTIDE, PRO ROMANIA, PARLAMENT, VICTOR PONTA

El s-a declarat neîncrezător în șansele secretarului de stat Nelu Tătaru de a gestiona problemele generate de criză câtă vreme guvernul este condus de Ludovic Orban:

„Cât timp în fruntea guvernului va fi Ludovic Orban, nici un profesionist nu va fi lăsat să-și facă treaba. După cum ați văzut, Raed Arafat și Despescu au propus încă de săptămâna trecută măsurile de restricție a circulației, dar nu au fost lăsați să le implementeze. Indiferent cine va veni ministru al Sănătății, nu va putea face nimic atât timp cât Ludovic Orban va gândi doar politic și în interesul PNL”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: