Începând cu seara de vineri, când s-a dat sentința în dosarul ICA, nenumărați politicieni au apărut la Antena 3, vărsând lacrimi după Dan Voiculescu și oferind asigurări că vor apăra acest post de televiziune – deși nimeni nu le amenința libertatea editorială. În schimb, trustul Intact le-a oferit mediatizarea mult-dorită.

„Scoateți purcica de pe ecran”

Printre primele persoane care s-au grăbit să ajungă în studiourile Antenei 3 au fost senatoarele PSD Ecaterina Andronescu și Gabriela Firea. „Eu sper ca cei care au (…) pârghiile de putere să sprijine Antena 3”, a spus Andronescu, care a apărut suspinând în emisiunea lui Mihai Gâdea. Emisiunea se transmitea și pe Antena 1, așa că senatoarea PSD a avut parte de o audiență consistentă. Ulterior, unii din liderii PSD care au defilat la posturile Intact au încercat să atragă atenția făcând declarații insultătoare. „Nu vreți să scoateți purcica aia de pe ecran?”, a afirmat deputatul PSD Mădălin Voicu, în momentul în care pe un ecran din studioul Antenei se vedea imaginea șefei DNA, C o d r u ț a Kovesi. În schimb, primarul Constanței, Radu Mazăre, l-a atacat pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc. „De ce următorul complet nu s-a tras la sorți? Ce zice ministrul Justiției de chestiunea asta? E la mine în partid, dar e un papă-lapte ăla”, a spus Mazăre.

Ponta spune că apără presa liberă

Premierul Ponta a avut o reacție prudentă, evitând să comenteze sentința, dar anunțând că va apăra libertatea de expresie a Antenei 3. „Nu comentez sentințe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic și cetățean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliștii Antena 3 / Antenă 1 și toți jurnaliștii din țara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-și poată desfășura activitatea conform dreptului constituțional la liberă exprimare”, a scris Ponta pe Facebook.

Scutaru cere blocarea grațierii

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, i-a cerut președintelui PSD, Victor Ponta, să solicite majorității parlamentare respingerea legii amnistiei, aflată în dezbatarea Camerei Deputaților. În plus, Scutaru i-a cerut liderului social-democrat să precizeze „dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puţin o întâlnire cu Dan Voiculescu şi să dezmintă informaţiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge preşedinte, în schimbul susţinerii mediatice”.