La începutul anului, pe 20 ianuarie, polițiștii spanioli îl arestau pe Thiago Lages Fernándes, un brazilian care se afla ilegal pe teritoriul Spaniei. Aceștia au demarat procedurile de expulzare, însă dosarul nu a fost încheiat la vreme, astfel că brazilianul a fost eliberat în contextul măsurilor adoptate împotriva răspândirii noului coronavirus, scrie larazon.es.

Ulterior, polițiștii au început să-l suspecteze pe brazilian, în vârstă de 35 de ani, de uciderea mai multor oameni ai străzii. Până în prezent, el a fost acuzat de trei crime, ceea ce îl plasează rândul criminalilor în serie.

Astfel, pe timpul nopții, criminalul își alegea victimele și le ucidea cu un ciocan, lovindu-le în cap. Prima crimă a fost raportată pe 19 martie, iar ultima, pe 27 aprilie. Un martor a anunțat poliţia, declarând că l-a văzut pe criminal când își ataca una dintre victime. Astfel, oamenii legii au reușit să-i facă portretul robot și să-l identifice după hainele pe care le purta.

Publicaţia La Vanguardia a obţinut chiar şi câteva imagini cu presupusul criminal.

Brazilianul este principalul suspect în alte două omoruri cu autori necunoscut care s-au petrecut în orașul Barcelona. Mai mult, polițiștii au luat legătura cu omologii lor din Brazilia și din alte țări UE, pentru a stabili dacă modul său de operare nu este similar celor din alte crime nerezolvate.