Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția sare în apărarea Cruduței. „Nimeni nu merită bătaie! Nici animalele, nici femeile, nimeni!”
Poliția sare în apărarea Cruduței. „Nimeni nu merită bătaie! Nici animalele, nici femeile, nimeni!”

Poliția sare în apărarea Cruduței. „Nimeni nu merită bătaie! Nici animalele, nici femeile, nimeni!”

Agresiunea la care a fost supusă fosta asistentă Daniela Crudu de către iubitul ei croat a iritat enorm opinia publică, deschizând un subiect foarte delicat - violența domestică.

Puține femei se încumetă să depună plângere la poliție, tocmai de teama reacției bărbaților cu care locuiesc.

Despre acest subiect, un polițist din mediul rural, Dan Georgescu, a postat pe pagina „Polițiștii au umor” un comentariu în care incriminează aceste situații.

„Numele meu este Daniel Georgescu, dar prietenii si colegii imi spun simplu, Dan. Sunt politist de 11 ani, doar in mediul rural si nu ma vad facand altceva, nici nu cred ca as sti sa fac altceva. Nu sunt sindicalist, nu sunt sef, sunt un simplu politist, ca oricare altul”, spune Dan Georgescu,

În cazul Danielei Crudu, polițistul a luat atitudine și a criticat, de asemenea, un mesaj scandalos al unui journalist care a spus că „din cauza unor gonflate nu au timp cei de la 112”, referindu-se la cazuri grave cum este cel al Alexandrei Măceșanu, fata dată dispărută de la Caracal.

„Doar în România când spui cuiva că o femeie a fost bătută te întreabă ” dar de ce a bătut-o?” Sau „ce a făcut de a bătut-o? Degeaba nu a bătut-o, a făcut ea ceva”. Ca și cum ar exista vreo justificare ca să lovești o femeie. Poate nu știți, dar la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută în România.

Adică, 2880 de femei sunt bătute de câte un bărbat la fiecare 24 de ore în țară noastră. Multe, foarte multe. Dintre acestea, nici măcar un sfert nu depun plângeri împotriva agresorilor. Unele de frică, altele din obișnuință sau pur și simplu nu mai au încredere în autorități. Altele nici nu mai au puterea de a spune cuiva despre calvarul pe care îl trăiesc”, și-a început Dan mesajul postat în mediul online.

„Zilele trecute a luat bătaie o domnișoară controversată de la iubitul ei, de origine croată. E mega cunoscut cazul, nici voi mai intra în detalii. Culmea penibilului este că majoritatea au râs și au considerat că „o merită”, doar pentru că ei o consideră că fiind o femeie de „moravuri ușoare”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE