Poliția este în alertă și îi monitorizează atent pe românii întorși în țară despre care există informații certe că au fost implicați în activități ilegale peste hotare, a declarat chestorul Bogdan Despescu.

„După momentul declanșării epidemiei la nivel european ne-am adaptat cu măsurile la nivelul punctelor de intrare în țară. Pe lângă activitatea medicală, am avut în vedere și problematica prevenirii infracționalității”, a declarat chestorul Bogdan Despescu în exclusivitate pentru Antena 3.

“Deși poate lume poate crede că situația nu a fost bine gestionată la nivelul intrării în țară, vă asigur că totul este în amănunt evidențiat. Din punct de verdere a infracționalității, la nivelul fiecărei unități teritoriale s-au realizat și se realizează evaluări și, în funcție de ceea ce rezultă, s-a acționat pentru prevenirea oricăror forme de criminalitate”, spune Bogdan Despescu.

Ar fi vorba de zeci de mii de oameni, potrivit prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. „Am primit sute de mesaje despre ce se întâmpla în România. 70.000 din toți cei aproape un milion care au intrat în țară, nu se știe cu ce s-au ocupat în afara țării. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Câteva mii sunt şuţi în afara țării. Sunt cifre oficiale”, a declarat recent Rareș Bogdan.

Și ministrul de Interne a lansat, chiar înainte de Paști, un avertisment la adresa celor certați cu legea. „La nivel naţional să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel naţional infracţionalitatea a scăzut.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE