Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția face ravagii în România! Mii de permise suspendate în mai puțin de o săptămână
Poliția face ravagii în România! Mii de permise suspendate în mai puțin de o săptămână

Poliția face ravagii în România! Mii de permise suspendate în mai puțin de o săptămână

Poliția Română a anunțat, miercuri, că a reținut mii de permise în cadrul controalelor realizate în ultima săptămână. Astfel, mii de români au rămas fără permis de conducere.

Peste 4.800 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti în cadrul unei acţiuni desfăşurate în perioada 7 – 13 septembrie, informează miercuri Inspectoratul General al Poliţiei Române. Potrivit unui comunicat remis miercuri, în contextul acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 822 de infracţiuni.

„Poliţiştii au aplicat 40.877 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 39.214 la legislaţia rutieră (14.931 au fost pentru viteză neregulamentară, 3.662 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 2.066 bicicliştilor, 796 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 297 pentru neacordarea priorităţii vehiculelor şi 17.462 alte sancţiuni)”, precizează sursa citată.

De asemenea, au fost reţinute 4.879 de permise de conducere, dintre care 1.927 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 586 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 786 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 306 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 1.274 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 1.316 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale.

„În primele opt luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu aproape 20%, cel al persoanelor decedate în urma acestor evenimente a scăzut cu peste 10%, iar cel al persoanelor rănite grav a scăzut cu 22%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, arată sursa citată.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost viteza (17,8%), indisciplina pietonilor (15,8% din total), indisciplina bicicliştilor (12,9%), neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (8,7%) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (8,2%).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: