”Al doilea incendiu, de mici proporții, în decursul a nici 24 de ore în Parcul Natural Văcărești. A fost stins de către vizitatori și pompieri, care au sosit foarte repede. Poliția a demarat anchetă inclusiv pentru acest incendiu”, au transmis reprezentanții Administrației parcului.

Solicitam în continuare Inspectoratului Politiei Capitalei intervenția pentru monitorizarea 24 din 24 a parcului. Mulțumim oamenilor din teren care au contribuit la controlul incendiului până la sosirea pompierilor!”, a scris Administraţia Parcului într-o postare pe Facebook.

Reprezentanții Administrației au precizat că biologii nu au identificat animale afectate de incendii, arată realitatea.net.

” Zona sud-vestică este afectată, restul parcului nu a fost atins de incendii. Avem și vești bune: biologii nu au identificat animale afectate de incendiu la monitorizarea de astăzi. Acum mamiferele s-au retras în zonele cu vegetație intactă, urmând să revină pe suprafețele afectate de îndată ce vegetația se va regenera, după următoarele ploi”, a  transmis Administrația parcului.