Poliția este convinsă că Brexit-ul ar putea declanșa "pericole pentru public" pe scară largă, inclusiv  "panică și proteste care ar putea coborî în dezordine și violență", au avertizat şefii poliției. În acest sens, poliția a emis un avertisment cu privire la riscurile de a părăsi UE fără o înțelegere după demisia cabinetului și ameninţările la adresa conducerii lui Theresa May, titrează Daily Star.

Simon Kempton, șeful Federației de Poliție din Anglia și Țara Galilor, a declarat că ofițerii au temeri mari deoarece se vor confrunta cu un proces foarte abrupt. Printre temerile sale principale se numără revenirea la violența din Irlanda de Nord. Celelalte temeri ale sale includ raționalizarea alimentelor pentru a descuraja cumpărăturile masive provocate de panică și de protestele care vor fi în cazul în care Brexit se transformă în violență pe străzile oraşelor.

El a recunoscut că nu știe dacă poliția este pregătită să se ocupe de "scenariul cel mai rău", deoarece guvernul a oferit "puține informații" despre consecințe.  Kempton a afirmat că, în cazul în care o înțelegere nu se încheie, tulburările ar putea apărea din cauza problemelor legate de importurile la frontieră.  Este posibil ca militarii să fie pregătiți dacă tulburările, cum ar fi revoltele și ciocnirile violente cu poliția, ar izbucni după ce Marea Britanie va părăsit UE în martie 2019.

 

Te-ar putea interesa și: