Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost sesizați, marți, în jurul orei 14.45, de către reprezentanții Penitenciarului Găești cu privire la faptul că, în jurul orei 13.40, un deținut a plecat de la o societate comercială din Băleni, unde desfășura activități lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar, transmite Poliția Română.

În prezent, polițiștii îl caută pe evadat. Acesta este Ion Caramalău, de 30 de ani, din jud. Prahova, care executa o pedepsă privativă de libertate, în regim deschis,  pentru o perioadă de 1 an, pentru furt. Evadatul a fugit de la un depozit de legume-fructe din Băleni, acolo unde lucra conform programului aprobat la nivelul Penitenciarului Găeşti. Acesta mai avea foarte puţin până la eliberare.

În luna aprilie, un alt deținut din Penitenciarul Găești, Constantin Creţu, de 35 de ani a evadat de la punct de lucru, dar a fost prins după aproximativ trei ore. Autorităţile aveau informaţia că deţinutul se îndrăgostise de o angajată a unui local, acolo unde lucra şi el, fiind foarte gelos. Ar fi ameninţat-o pe femeie că o sa evadeze şi o să vină după ea ca să o omoare pentru că i-ar fi refuzat avansurile. Acesta a spus că o iubea pe femeia pentru care a fugit din penitenciar.

Semnalmentele evadatului fugar, Ion Caramalău: 1,70 m inălțime, constituție atletică, păr negru, drept, fruntea lată, poartă barbă. Astăzi era îmbrăcat cu un tricou alb, iar pe deasupra purta o bluză neagră. În picioare purta pantofi sport, de culoare neagră.