Editura Evenimentul si Capital

Poate SUPRAVIEŢUI Europa fără noii SCLAVI din Africa?

Autor: | | 12 Comentarii | 3101 Vizualizari

Populaţia Europei scade şi îmbătrâneşte. Este imigraţia singura soluţie de salvare a Occidentului, aşa cum afirmă liderii europeni?

Un editorial de Giulio Meotti pentru Gatestone Institute.

„Posibilitatea ca Europa să devin un muzeu sau un parc de distracții pentru noii îmbogățiți ai globalizării nu este exclusă.”

Această idee a unei Europe ca vast parc cu tematică culturală a fost prezentată de regretatul istoric Walter Laqueur, care, din cauza prognozei sale pe termen lung privind criza Europei a fost numit „pesimistul indispensabil”.

Laqueur a fost unul dintre primii care au înțeles că impasul actual în care se găsește continentul merge dincolo de cauzele economice. Ideea este că zilele când Europa reprezenta o forță s-au încheiat. Din cauza nivelului redus de natalitate, Europa scade dramatic. Dacă actuala tendință continuă, spune Laqueur, peste o sută de ani, „populația Europei va fi doar o fărâmă din ce este acum, iar anumite țări ar putea dispărea”.

Din păcate, „moartea Europei” este tot mai aproape, devine din ce în ce mai vizibilă și din ce în ce mai discutată de scriitorii populari.

„Într-o vreme în care literatura este tot mai marginalizată în viața publică, Michel Houellebecq readuce șocant aminte că romancierii pot oferi viziuni despre societate care le scapă experților și savanților”, scria New York Times despre probabil cel mai important autor francez. Houellebecq „vorbește” prin romanele sale excepțional de bine vândute, precum Supunerea, ca și prin lecturile sale publice.

Ultima conferință la care Houellebecq a participat la Bruxelles – cu ocazia decernării premiului Oswald Spengler, comemorându-l pe autorul „Declinului Occidentului” - a fost dedicată chiar acestui subiect. „Pe scurt”, a spus Houellebecq, „lumea occidentală se sinucide.”

De ce a ajuns Europa atât de obsedată de fatalitatea declinului său demografic și de apariția unei imigrații fertile din Africa?

Potrivit lui Ross Douthat, în New York Times, „eforturile Occidentului de control al populației lumii în curs de dezvoltare revin acum în discuție” din trei motive:

„Pentru că ritmul nașterilor în Africa nu a încetinit atât de rapid pe cât se prevedea de către experții occidentali, pentru că demografia europeană urmează legea lui Macron către mormânt și pentru că liderii europeni nu mai sunt atât de optimiști în ceea ce privește asimilarea imigranților ca acum câțiva ani.”

Douthat se referă la două discursuri ale lui Emmanuel Macron. În 2017, președintele francez a calificat problemele Africii drept „civilizaționale” și a deplând faptul că „au șapte sau opt copii pe femeie”.

Într-un al doilea discurs, la Fundația Gates, săptămâna trecută, Macron a spus: „Arătați-mi-o pe femeia care a decis, fiind perfect educată, să aibă șapte, opt sau nouă copii”.

Întrebarea pe care Macron a ridicat-o implicit este: cum poate Europa să se descurce cu propriii săi cetățeni educați, cu o rată slabă a natalității, făcând în același timp față unei rate masive de fecunditate și de imigrație dinspre Africa și Orientul Mijlociu?

BREAKING! Andreea Balan, operata de URGENTA! In ce stare se afla ACUM! S-a trezit intr-o BALTA de SANGE

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI